Схоw који је веќ у првој сезони освојио гледатеље и постао најгледанији програм у термину емитирања поновно се враќа на мале екране. И ове године сластичарско-натјецатељски схоw представит ќе младе сластичарске наде и ентузијасте пред камерама, стручним жиријем и гледатељима. Натјецатељи ќе се окушати у припреми традиционалних сластица, дати одушка својој машти и креативности, али и доказати колико су искуствено и технички потковани у бројним кулинарским изазовима који побједничком пару доносе новчану награду!

Искуство Томислава Шпичека, јединог џентлмена у овогодишњем жирију најсласнијег схоwа РТЛ-а, од користи неќе бити само натјецатељима, него и водитељици Сањи, која је обожавала гледати пријашње сезоне натјецатељског серијала. Жири чине и млада те врло успјешна сластичарка Теа те призната подузетница и власница сластичарнице „Амелие“, Жаклине Троскот, која жели да натјецатељи отиѓу из схоwа с барем основним знањем о сластичарству јер се управо због незнања догаѓају грешке.

Према процјенама нашег стручног жирија, натјецатељи ќе тијеком 9 епизода схоwа у припреми слатких залогајчиќа, торти, сухих кексиќа и колача потрошити око 60 кг брашна, измутилти 700 комада јаја, нарибати или отопити 18 кг чоколаде и 12 кг сира, измиксати 30 литара слатког врхња, употријебити 200 вреќица прашка за пециво и 160 вреќица ванилин шеќера.

Што ли нам то припремају натјецатељи који траже пут до наслова најбољег аматерско-сластичарског пара Хрватске и награде од 50.000 куна? Дознат ќемо ускоро на РТЛ-у!

КОНЦЕПТ СХОWА, ПРВА СЕЗОНА
У првој сезони, под водитељском палицом Антоније Блаќе и, први пут на РТЛ Телевизији, Давора Дретара Дрелета, у свакој емисији натјецатељи су припремали три различите сластице према унапријед заданим рецептима. Код прве ќе сластице, која ќе се справљати према оригиналном рецепту из старих кухарица, важан бити технички и визуални дојам, док ќе у другом кругу натјецатељи моќи бити маштовитији и креативнији јер ќе припремати сластицу према властитом рецепту. Меѓутим, морат ќе својем колачу или торти дати посебан штих како би импресионирали жири и остали у утрци за побједника јер ќе у посљедњем кругу двоје најслабије оцијењених припремати сластицу према рецепту који ќе додијелити управо жири. У свакој епизоди схоw ќе напустити један кандидат, а у финалу ќе се, за титулу најбољег и награду у износу од 50.000 куна, борити њих четверо!

Сопарник, добош-торта, орехњача, рожата, маѓарица, меѓимурска гибаница, штрудл или кремшнита... Свака домаќица припремит ќе неке од ових посластица својој обитељ и пријатељима за посебну прилику, био то роѓендан, вјенчање или поводом благдана, и то према веќ прокушаном рецепту којем су додале особну ноту. Управо то умијеќе справљања торти, колача, пита, крухова и других класика хрватске традиције који се често налазе на нашим столовима, слави нови пројект РТЛ Телевизије - кулинарски схоw 'Три, два, један - пеци!'. У два тједна емитирања дванаест изврсних натјецатеља, чија страст и хоби је справљање најукуснијих сластица, пролазит ќе кроз бројне кулинарске изазове којима ќе се тестирати њихова вјештина и креативност у печењу сластица, а побједник ќе бити проглашен најбољим хрватским аматерским сластичаром!

Свих дванаест натјецатеља у схоwу „Три, два, један - пеци!“ врсни су самоуки кухари и сластичари који своје вјештине печења колача, пита, торти и сланих посластица несебично дијеле с другима, понајвише преко кулинарских блогова и портала. Своје су вјештине и знање одлучили подијелити и с гледатељима, но стручни жири, који чине цхеф Роберт Периќ и Јадрана Ќурковиќ, потрудит ќе се да им оно што свакодневно чине код куќе баш и не буде сасвим једноставно у студију пред камерама. Задаќа жирија је оцијенити њихов рад, креативност и окус самих сластица, али их такоѓер упозорити уколико се нису придржавали рецепта и пописа намирница.

Беше на каналите:

RTL Living  RTL  

Препораки
  • First Dates (2018)

    image
  • Љубовни средби: Без филтер (2019)

    image
    У свакој епизоди комичари ќе пратити самце док покушавају да излазе на састанке, дајуќи коментаре на сва изненаѓења о којима гледаоци веќ размишљају. Све то су...
  • Сродне душе (2016)

    image
    Амy Бруни и Адам Беррy посјеќују особе које вјерују да су им куќе запосједнуте. Они покушавају успоставити контак са духовима и забиљежити паранормалне активности.
  • 3, 2, 1 - кухај! (2014)

    image
    Кулинарски ТВ шоу РТЛ-а у којем се парови такмиче у узбудљивим и непредвидљивим кулинарским изазовима! Гастро ентузијасти се за титулу најбољег и награду од 100...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.