Документарна серија открива нам чудесне легенде скривене меѓу стољетним зидинама четрдесетак двораца у четирима еуропским земљама: Њемачкој, Уједињеном Краљевству, Португалу и Шпањолској. Обилазеќи одаје величанствених и достојанствених еуропских двораца граѓених од средњег вијека до прошлог стољеќа, упознат ќемо и многе њихове тајне.
Упознат ќемо повијест тих двораца, у свакој епизоди видјет ќемо њих десет, и чути приче о њихову настанку и становницима. Дознат ќемо појединости о градњи двораца од којих су неки граѓени као обрамбене утврде, а неки као палаче. Чут ќемо и објашњење безброј легенди о духовима, чудовиштима, необјашњивим звуковима, незамисливим мучењима, несретним љубавима због којих се умирало и великом благу које се у дворцима крије. Камени зидови еуропских тврѓава и двораца крију многе приче, а неке ќе нам открити ова документарна серија.
Серија је снимана тијеком сва четири годишња доба, камерама 4К и уз помоќ дронова како бисмо из птичје перспективе видјели детаље градње тајанствених утврѓених двораца. Уз помоќ реконструкције повијесних догаѓаја и 3Д анимације вратит ќемо се у вријеме кад су те утврде биле у функцији, а из коментара повјесничара, архитеката и археолога дознат ќемо многе појединости о легендама и необичним причама које се уз њих везују у тим земљама.
Серија је занимљиво и забавно путовање кроз повијест еуропских двораца о којима се стољеќима испредају разне приче, и оне које су утемељене у чињеницама и оне које су само плод маште.

Беше на каналите:

HTV3  HTV1  

Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.