poster

Писанице - чудесне, шарене и пуне чаролије

Ostereier - Fantastisch, bunt und voller Magie

Документарец | Австрија
Режисер: Anita Lackenberger

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

Содржина

Ускрсно јаје није обична округла, него и шарена, укусна и јединствена ствар. Такво јаје, за Ускрс или не, права је енергетска бомбица дјелатних твари, а што је било прво, кокош или јаје, једно је од вјечних питања људске врсте. За Ускрс је јаје симбол Ускрснуќа и новог почетка, поновног буѓења живота након дуге зиме. У кршќанској вјери на почетку је било црвено јаје, обојено крвљу Кристовом, и украшено кршќанским симболима. Свака боја има властиту симболику, и не само свака боја, него и различити украси, гравире и остали орнаменти. Писанице не морају бити само кокошја јаја, него могу бити и пачја и гусја, а данас и нојева. Креќемо на путовање у потрази за писаницама на шест различитих локација.

Сцеарист:

Слики

Писанице - чудесне, шарене и пуне чаролијеПисанице - чудесне, шарене и пуне чаролијеПисанице - чудесне, шарене и пуне чаролије

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.