Содржина

Документарни филм о Иќи, свјетионочару на Стончици. Иван Булиќ Иќо од 1995. године ради као свјетионичар. Промијенио је неколико свјетионика, од Блитвенице до Палагруже. Тренутачно ради на Стончици, свјетионику смјештеноме на источној страни Виса. Иќо има једномјесечне смјене, мјесец дана је у Сплиту, гдје живи, а мјесец дана на свјетионику. Стончица је удаљена од Виса двадесетак минута аутомобилом и још двадесетак минута хода козјом стазом. Понекад му доѓу пријатељи из Виса или Сплита. У слободно вријеме затвори се у своју малу радионицу и од дрвених наплавина израѓује рибе које је веќ неколико пута приказао на изложбама у Сплиту, Вису и Загребу.
У документраном филму Лантернист приказан је живот свјетионичара, а кроз причу о Ивану Булиќу види се да самоќа није увјетована тиме да си негдје сам. За овај филм Тање Канцељак глазбу су складали Олег Цолнаго и Дражен Сцхолз.

Сцеарист:
Продуцент: Sunčana Hrvatin-Kunić
Снимател: Damjan Petrović
Монтажа: Davor Javoršek
времетраење: 30 мин

Слики

ЛантернистЛантернистЛантернистЛантернистЛантернистЛантернист

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.