Содржина

"Дјеца транзиције" филм је који прати одрастање Давида, Наталије, Лане и Марте. Након изврсног наступа пред скаутима ногометног клуба Барцелона, 8-годишњи Давид, којег су медији прозвали Мессијем из Славонског Брода, нестрпљиво очекује позивницу за Ла Масију. Око тог непостојеќег комада папира изграѓени су снови о Давидовој будуќности, али и цијеле његове петерочлане обитељи. Једанаестогодишња Наталија долази из скромног окружења, не посједује смартпхоне и друге помодне ствари па ју колеге у разреду малтретирају и приморана је промијенити школу.
Шестогодишња Лана проводи дане пресвлачеќи се, шминкајуќи, плешуќи и играјуќи игрице на мобителу.
Петнаестогодишњој Марти тинејџерско доба испуњено вршњачким насиљем у школи и на друштвеним мрежама постало је неиздрживо...
Како изгледају сретно дјетињство и здраво одрастање и јесу ли могуќи у друштву које још није закорачило у властиту зрелост? Ово је филм о окружењу које стварамо за заједничку будуќност.

Сцеарист:
Продуцент: Nenad Puhovski, Tamara Babun
Уредник: Bianca Ban
Снимател: Mario Marko Krce
Монтажа: Ana Šerić
времетраење: 81 мин

Слики

Дјеца транзицијеДјеца транзицијеДјеца транзицијеДјеца транзицијеДјеца транзицијеДјеца транзиције

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Furtuna (1959)

    image
    Story depicting the national liberation struggle of the Albanian people against the Italian and German invaders during World War II.
  • Сафари во Африка (2013)

    image
    Погледнете ги лавовите на брегот на Намибија во лов на фоки, бањајте се со слоновите во Окаванго Делта, запознајте ги петнаесетте милиони лилјаци во Кансаки, за...
  • Телескоп (2016)

    image
    Овај јединствен филм води гледаоце далеко од овог света и приказује историју развоја телескопа од Галилеа до Њутна, Хабла и свемирског телескопа "Џејмс Веб".
  • Олујне мачке (2017)

    image
    У пределу у коме киша пада ретко, кратко и жестоко, афричке велике мачке су господари сувог терена. Али током осам недеља, дивље олује преображавају њихов свет и...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.