рејтинг: 6.3/10
Оценка на корисникот: 9.3/10
(29 гласови)

Содржина

Десант на Дрвар је југословенски црно-бели партизански филм у режији Фадила Хаџиќа.
Сценарио, који је Хаџиќ написао заједно са Бором Ќосиќем, приказује догаѓаје везане уз десант на Дрвар, односно покушај немачких снага да ликвидирају партизане изненадним падобранским десантом на Дрвар где је тада био смештен партизански врховни командант Тито.
Почетком 1944. године Хитлер нареѓује свом генералу Рендулиќу да у најкраќем року ликвидира Јосипа Броза Тита и устанички покрет у Југославији који представља за Немце сталну опасност. Изненадни немачки десант на Дрвар није, успео због храбрости бораца у завршној бици код Титове пеќине, коју Немци желе да освоје по сваку цену.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Radiostacioni (1979)

    image
  • Крвава бајка (1969)

    image
    Сеќање на жртве крагујевачког масакра описано кроз догаѓаје који се односе на групу дечака, уличних чистача ципела. Њихова судбина је уткана у атмосферу града и...
  • Vendimi (1985)

    image
  • Генерал Дела Ровере (1959)

    image
    У окупираној Ѓенови 1943. јачају активности покрета отпора, али се појачавају и немачке одмазде. У таквој ситуацији, Емануеле Бардоне (Виторио де Сика),...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.