рејтинг: 7.2/10
Оценка на корисникот: 9.2/10
(19 гласови)

Содржина

Након што у бици код Крете 1941. уништи њемачки транспортни брод, британски разарач Торрино постане мета њемачких зракоплова. Док погоѓен тоне, тројица преживјелих чланова посаде спас чекају плутајуќи у близини брода под паљбом њемачких зракоплова. Осим морнара Схортyја Блакеа (Ј. Миллс), који се присјеќа привлачне Фреди Леwис (К. Wалсх), ту је главни бродски дочасник Wалтер Хардy (Б. Милес), који се сјеќа како се његова супруга Катхерине (Ј. Цареy) храбро држала тијеком нацистичког бомбардирања Лондона. А ту је и сатник Едwард Кинросс (Н. Цоwард) који је мислима уз своју супругу Алиx (Ц. Јохнсон) која скрби о њиховој дјеци. И Схортy је баш као и Wалтер и Едwард био изузетно привржен разарачу Торрино, и поносан што пловеќи на њему служи својој домовини.

Слики

У служби краљаУ служби краљаУ служби краљаУ служби краљаУ служби краљаУ служби краља

Прегледи


Прегледано од Filip
среда, 18 јануари 2023 11:23
Nominirana za Oscara 1944. u kategorijama najboljeg filma i najboljeg izvornog scenarija, pri čemu je suscenarist Noel Coward ("Kavalkada", "Kratak susret", "Prljave male tajne") ovjenčan posebnom Akademijinom nagradom za osobita produkcijska dostignuća, izvrsna ratna drama koju je uz Cowarda režirao veliki David Lean ("Doktor Živago", "Most na rijeci Kwai", "Put u Indiju") drži se jednim od najuspjelijih promidžbenih ratnih filmova uopće. Posrijedi je iznimno efektno, dojmljivo realistično,... (Повеќе)
Ми се допаѓа прегледот
0 коментари

Препораки
  • Свештеник Леон Морин (1961)

    image
    Млада и лепа удовица Барнy током Другог светског рата у окупираној Француској живи сама с малолетном ќерком, све теже подносеќи нацисте у земљи, али и личну...
  • До видување, сине мој (2019)

    image
    „До видување, сине мој“ ги следи животите на две семејства низ три декади социјална, политичка и човечка револуција во Кина. По загубата на дете во трагична...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.