poster

Београд

Beograd (2013)

Режисер: Boris Malagurski

рејтинг: 4.6/10

Содржина

Дугометражни документарни филм о Београду, снимио је 2013. Борис Малагурски, редитељ, сценариста и продуцент.
Пожелевши да прикаже оно што истински осликава његов специфичан дух, написао је сценарио за документарац Београд који занимљиво и духовито кроз историју, садашњост и људе говори о српској престоници.
„Покушавамо да откријемо шта је то другачије код Београда, зашто су људи толико гостољубиви и зашто су толико спремни да помогну странцима", каже Малагурски.
„Београд има ту неку невероватну енергију која је инспирисала људе да после 40 рушења кроз историју, сваки пут га изграде и подмлаѓују поново својом енергијом и својим духом", наводи Малагурски.
Аутор има и улогу наратора и водича на енглеском језику. Представља споменике културе, музеје, све важне делове београдског мозаика, па и скривене тајне и романтичне приче.
„Филм није намењен само странцима, намењен је и домаќој јавности која по мом мишљењу не довољно придаје значај свему оном лепом што имамо", објашњава Малагурски.
Остварење је подржао и Новак Ѓоковиќ. Интервјуисан је као најпознатији Београѓанин.

Улоги
Сцеарист:
Продуцент: Boris Malagurski
времетраење: 82 мин

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Зачарано краљевство (2014)

    image
    ББЦ Еартх Филм води нас на путовање кроз Африку и открива нам природни свет који је чуднији, магичнији и мистичнији него што бисмо икада могли да претпоставимо!...
  • Потрага по злато (2014)

    image
    Погледајте причу о злату и сазнајте о процесу којим се овај драгоцени ресурс претвара из сировог метала у фини накит.
  • Крокапокалипса (2015)

    image
    Популација америчких крокодила на Флориди се опоравља, баш као што се повеќава и број морских крокодила у Северној Територији у Аустралији. Са повеќањем...
  • Нилски коњ против крокодила (2014)

    image
    Нилски коњ и крокодил, две најсмртоносније афричке животиње, вековима живе једна уз другу, али јесу ли заклети непријатељи? Једна је снажни биљојед, а друга...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.