poster

Informer

Informer

info | Kroaci

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

SEZONI: 1

EPISODI: 61

PëRMBLEDHJE

'Informer' u 61. emisiji istražuje kakva se gužva događa u hitnoj službi. Gužva se ondje već šest godina, od reforme hitne pomoći, pri čemu je sanitetski prijevoz zakinut za koeficijente i ostao manje plaćen od prijevoza hitne pomoći.
Stara je teza da je država loš gospodar. Zato većina ekonomista i strahuje od državnoga rješenja slučaja Agrokor. Tim više što taj slučaj upliće i dvije državne kompanije u ulozi Agrokorovih kupaca i dobavljača - Podravku i Petrokemiju. Nije li već ta činjenica dovoljna da se pitamo treba li nam više ili manje države?
Čak ni zakone država ne uspijeva skrojiti kako treba. Na primjer, zakon o komunalnom gospodarstvu umjesto dosadašnjeg komunalnog doprinosa predviđa dva nova nameta koja bi lako mogla rezultirati još većim davanjima ionako preopterećenih poduzeća. Gledatelji imaju priliku doznati više u ovotjednom 'Informeru'.
Unatoč Agrokoru i predsezonskoj gužvi na granici, rast neće biti ugrožen. Misli to čak i donedavno najpesimističniji analitičar Hrvoje Stojić. Tome se može dodati kako iskustvo s tehničkom vladom pokazuje da gospodarstvu najbolje ide kada vlada ne smeta.
Istraživanja pokazuju da su Hrvati najpesimističniji narod. Osim što minira uspjeh, pesimizam obezvrjeđuje i vlastitu odgovornost u tome. Uvijek nam je kriv netko drugi - država, institucije, sustav. No, postkrizno poduzetništvo počinje razumijevati da smo za uspjeh zaslužni sami. Kako? Zna ekipa 'Informera'.

Fotot

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Littoral

    image
  • Arhiv B

    image
  • Racemax

    image
    RaceMAX Motorsports is a weekly series showcasing the very best in motorsports from Formula 1 and Indy Car, to the worldŐs most prestigious events in...
  • Normalan život (2008)

    image
    Kontakt emisija koja daje odgovore na mnoga pitanja i neznanje o osobama sa invaliditetom. Sva pitanja, odgovore i dileme oko različiti bolesti kako pomoći...
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.