SEZONI: 1

EPISODI: 3 - Das Südburgenland

PëRMBLEDHJE

Od viteškog burga do centra za mir, burgovi i dvorci u Južnom Gradišću na šarmantan način svjedoče o burnoj povijesti ove jugoistočne austrijske pokrajine. Južnogradišćanskim burgovima i dvorcima danas daju obilježje životna radost i zajedništvo. U kraju, za koji su se vodile borbe stoljećima, danas se oko nekadašnjih utvrda vrzmaju operne zvijezde i samozvani vitezovi, mirovni posrednici i objavljivači vjenčanja. Serija nas vodi u Južno Gradišće koje u svojoj izoliranosti na jugoistočnoj granici prema Mađarskoj i Sloveniji slovi kao jedan od jamačno najšarmantnijih austrijskih krajeva. Jedan je od razloga za to prepoznatljivo srdačan soj ljudi koji mu daje život. Gospodari i gospodarice dvoraca koji upravljaju sudbinom ovdašnjih raskošnih građevina posvetili su se ljepoti, neobuzdanoj ljubavi prema životu i zajedničkom pogledu u budućnost. Jedan je od njih Gilbert Lang, pravi Južnogradišćanac, koji kao matičar općine Güssing mnoge opijene ljubavlju promišljenom rukom uvodi u bračnu luku, i to na najljepšem mjestu u pokrajini, burgu Güssingu, kojim strastveno upravlja. Ovdje pruža uvid u povijest obitelji Batthyány, istaknute mađarske plemićke loze koja je presudno utjecala na povijest Južnoga Gradišća i njegovih utvrda.

Fotot

Castles in AustriaCastles in AustriaCastles in AustriaCastles in AustriaCastles in AustriaCastles in AustriaCastles in AustriaCastles in AustriaCastles in AustriaCastles in AustriaCastles in AustriaCastles in AustriaCastles in AustriaCastles in AustriaCastles in Austria

Rishikime


Ska rishikime
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.