poster

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

Talk-show | Kroaci

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion
Vlerësimi i përdoruesit: 10/10

PëRMBLEDHJE

Gošća emisije 1 na 1 je povjesničarka i judaistica dr. Naida-Mihal Brandl, docentica na Katedri za judaistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Diplomirala je povijest i arheologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, radila je kao stručni suradnik u Vladi Republike Hrvatske, u Uredu za suradnju s međunarodnim institucijama u RH. Godine 2001. odlazi na magistarski studij iz židovske povijesti u New York, zatim 2004. u Jeruzalemu sudjeluje u radu na projektu sefardski Židovi i šoa za područje Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Bugarske i Grčke, pod pokroviteljstvom Sephardic Educational Centre u Jeruzalemu.
Pomogla je pri osnivanju Katedre za judaistiku gdje predaje više predmeta. Njezin znanstveni rad obuhvaća istraživanja povijesti Židova u Hrvatskoj u razdoblju između dva rata, poslijeratnu povijest Židova Hrvatske, razvoj cionizma itd. U suradnji s Yad Vashemom osnovala je online tečaj posvećen učenju o holokaustu, a ujedno je certificirani edukator o šoi. Surađuje na projektu povrata imovine Židovima u Hrvatskoj u sklopu organizacije World Jewish Restitution.
S dr. Brandl razgovara autor emisije Romano Bolković o povijesti Židova i njihovoj ulozi u izgradnji društva, Židovima između asimilacije i cionizma, problemu restitucije židovske imovine, o tome što je to šoa, o holokaustu u NDH, zatomljivanju identiteta kao posljedici holokausta, današnjoj židovskoj zajednici u Hrvatskoj, antisemitizmu u Hrvatskoj i pitanju identiteta, o gesti Katoličke Crkve i natpisu na zvoniku katedrale, odgoju djece u religioznom židovskom duhu u današnjoj Hrvatskoj, iseljavanju Židova iz Europe i dr.

Krijuesi: Romano Bolković
Editori: Slavica Babić

Fotot

Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Cross Talk

    image
    CrossTalk is a current affairs debate television program on RT.
  • 10 Bizz

    image
  • Pasditja ime

    image
  • HARDtalk (1997)

    image
    Politicians and other public figures are asked the tough questions about whether the way they do things is really the best way.
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.