poster

Велика путовања жељезницом кроз Америку

Great American Railroad Journeys (2015)

Документарец | Обединетото Кралство
Режисер: Dave Minchin, Chris Bairstow

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 2

Содржина

Слиједеќи Апплетонов „Водич кроз Сједињене Државе“ објављен 1879. године, а који је објављен у кључном тренутку америчке повијести (прекретници из „новог свијета“ у најбогатију нацију икада), Мицхаел Портилло креќе у истраживање Америке.
Наќи ќе се усред процвата жељезница, у раздобљу када се Америка изнова гради након девастирајуќег граѓанског рата (и првог рата у којем су жељезнице имале једну од кључних улога) те у вријеме када се индустријска револуција налази у пуном замаху. То је било раздобље када је Америка добила име које данас познајемо - Сједињене Америчке Државе, а њезин је развој интимно повезан и с доласком жељезница. Мицхаелово путовање пратит ќе два различита итинерара: први од Неw Yорка путем ријеке Худсон па све до великих језера, а други од Пхиладелпхије то Јаместоwна (држава Виргиниа) које је било прво стално енглеско насеље у САД-у.

Слики

Велика путовања жељезницом кроз АмерикуВелика путовања жељезницом кроз АмерикуВелика путовања жељезницом кроз АмерикуВелика путовања жељезницом кроз АмерикуВелика путовања жељезницом кроз АмерикуВелика путовања жељезницом кроз АмерикуВелика путовања жељезницом кроз АмерикуВелика путовања жељезницом кроз АмерикуВелика путовања жељезницом кроз АмерикуВелика путовања жељезницом кроз АмерикуВелика путовања жељезницом кроз Америку

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.