Содржина

Филм "О животу и о смрти" снимљен у продукцији Радио-телевизије Србије по сценарију Предрага Перишиќа и у режији Предрага Велиновиќа, заснован је на трагичном догаѓају бомбардовања зграде Радио-телевизије Србије 23. априла 1999. године.
Играни омнибус који је посвета жртвама трагичног догаѓаја, биќе приказан на двадесетогодишњицу страдања 16 радника РТС-а. Једну од улога у филму тумачи Драган Петровиќ Пеле, који је у Крупном плану Велике илузије.
Сама чињеница да постоје људи којима се догодила прича коју гледамо на великом екрану, доприноси озбиљнијем схватању самог филма, као и његове поруке. У овој епизоди Велике илузије говоримо о конкретним примерима. О "Крајње поремеќеном, шокантно окрутном и злом" серијском убици, кога је у истоименом филму Џоа Берлингера отелотворио Зек Ефрон. Говоримо и о крвавом пиру екстремног десничара Андреаса Брејвика, који је норвешки редитељ Ерик Поуп преточио у филм "Утоја, 22. јул."
Из угла критичара Зорана Јанковиќа, анализирамо "Уништитељку" у коме Никол Кидман једноставно изазива потенцијалног гледаоца да уѓе у биоскоп.
Враќамо се две и по деценије уназад, у време "Петпарачких прича".
У "Контраплану" са Евом Хусон, редитељком потресне ратне драме "Ратнице сунца".
Аутор и уредник: Сандра ПеровиќСарадници: Селина Ловрен Аксентиќ, Јелена Царевиќ, Зоран ЈанковиќРеализација: Тијана Тодоровиќ, Светлана Перовиќ, Марко Јефтиќ.

Слики

Велика илузијаВелика илузијаВелика илузијаВелика илузијаВелика илузијаВелика илузијаВелика илузијаВелика илузијаВелика илузијаВелика илузијаВелика илузијаВелика илузијаВелика илузијаВелика илузијаВелика илузија

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Избор из Сарајевског јутра и Шпице

    image
    Погледајте најбоље тренутке из Сарајевског јутра.
  • Времето денес

    image
    Обидувајќи се да бидеме поинакви од другите, со овој проект изготвивме сатирични вести кои ќе третираат дневно актуелни настани со хумористични и иронични...
  • Зевзекманија

    image
    Хумор, сатира, цинизам, забава, пародичен поглед на нашата убава Македонија, и секако хуманоста на дело. Поминтете квалитетно време со единствената Зевзекманија.
  • Ин магазин

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.