poster

Цоолтурист

CoolTurist (2018)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 17

Содржина

У овотједном Цоолтуристу присјетит ќемо се бројних љетних авантура. Овога љета екипа Цоолтуриста посјетила је Дубровачке зидине које је само лани посјетило милијун и 200 тисуќа људи. Ријеч је о легендарним дубровачким зидинама, којима се туристи из читавог свијета диве, али и постављају нека прилично чудна и забавна питања! То је несумњиво најпознатија слика Дубровника - 1940 метара зида и милијуни људи спремни на гужву или напор само да би се тамо фотографирали овдје. Зидине доносе зараду, али и невјеројатне приче, и то углавном туриста који на њих ходочасте из удаљених дијелова свијета.
Каменицу називају краљицом свих шкољака, а у Малостонском заљеву узгаја се још од раздобља римске владавине на овим просторима. Први писани документи о излову шкољака потјечу из 16. стољеќа, а туристи све то и још више могу дознати у забавној, али и поучној турнеји! Каменице су, кажу у Стону, прилично озбиљан посао - и ако их узгајате, али ако их само једете. Зато и у уживању треба бити умјерен и опрезан. Најзрелије и најукусније су у ожујку, и то за благдан Св. Јосипа, кад се у ресторанима Стона и Малог Стона организира и гастро манифестација - фешта од каменица!

Слики

ЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтурист

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.