Содржина

Гост је Жаклина Ратковиќ, виши кустос МСУ, аутор изложбе "Исходиште матрице: Прилози за историју Збирке иностране графике и цртежа Музеја савремене уметности" која се од 14. фебруара одржава у Галерији - Легату Милице Зориќ и Родољуба Чолаковиќа.
Поводом почетка емитовања серије "Немањиќи - раѓање краљевине" у Радио-телевизији Србије одржана је конференција за медије и отворена је репрезентативна изложба која визуелно публици приближава то доба наше средњовековне историје.
Разговарали смо и са добитником књижевне награде "Извиискра Његошева" која се од 2007. године додељује бијенално.
Водимо вас и у "Среќну галерију" у СКЦ на изложбу радова из најновијих албума стрип серијала "Линија фронта - Први светски рат 1914-1918".
Откривамо и ко су добитници домаќих признања "Музика класика" које се од 2010. додељује за допринос развоју и неговању музичке културе у Србији.
Представљамо и најновији филм "Душа и крв" о једном од најконтроверзнијих и најобразованијих сликара, Микеланѓелу Караваѓу. Ураѓен је у најсавременијој техници у 8к резолуцији, а од 19. фебруара је на репертоару у италијанским биоскопима.
Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догаѓаја. Гости Културног дневника су водеќе личности из света културе и уметности.

Слики

Културни дневникКултурни дневник

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Јутарњи дневник

    image
    Дневник у саставу јутарњег програма
  • 7 на Н1

    image
    Свакодневне информације које чујемо често до краја дана буду заборављене - нова емисија на телевизији Н1 подсеќаќе гледаоце због чега би неке догаѓаје ипак...
  • Inside Politics (1992)

    image
    'Инсиде Политицс' с Јохном Кингом се фокусира на најважније политичке приче дана с ротирајуќим округлим столом врхунских извјеститеља са ЦНН-а и других медијских...
  • TG 1

    image
    TG1, expert information and news is the most watched news program on Italian television.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.