сезона: 1

епизода: 1 - Сали

Содржина

Кроз документарну серију "Култура на радничкој траци" упознајемо средине у којима се на специфичан начин сусреќу рад и култура.
У првој епизоди путујемо на Сали, највеќе насеље Дугог отока. Посјеќујемо га у доба карневала који се као и веќина догаѓања припрема у књижници - дневном боравку мјеста који има мисију буѓења разноврсности и борбе против глупости. Тисуќљетна традиција рибарства дубоко је укоријењена у животни стил Саљана. Рибарство је спасило Сали од масовног исељавања, увјетовало развој индустрије, претворило Сали у одредиште сувремених економских емиграција, инспирирало роцк бандове и уткало се у Товареќу мужику која је дио заштиќене нематеријалне културне баштине РХ. Спојем традиције тешког рада и културе Сали и Саљани сугерирају да није битно гдје живиш него како живиш.
Судјелују: Анте Михиќ, Роко Раљевиќ, Зденка Антуновиќ, Томислав Грандо, Анѓело Раљевиќ, Пашко Боња, Иво Михиќ, Војко Ушаљ, Пулиќи.
Косценаристица: Тиха К. Гудац

Продуцент: Ljubo Zdjelarević, Tomislav Vujić
Уредник: Snježana Samac
Снимател: Filip Tot
Монтажа: Hrvoslava Brkušić

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Јоркширскиот ветеринар (2015)

    image
    Скелдејлов тим има искрену страст према животињама. Његови клијенти ретко када имају здравствено осигурање, али њему је добробит животиња на првом месту.
  • Јоанна Лумлеy у пустоловини на путу свиле (2018)

    image
    Јоанна Лумлеy креќе на велико и изазовно путовање дуж Пута свиле. Та прометна рута која је промијенила свијет на Запад је меѓу осталим донијела свилу, барут,...
  • The Genius of Photography (2007)

    image
  • Подем на машините (2014)

    image
    "Успон машина" користи компјутерску графику да растави неке од најекстремнијих машина на свету и разоткрива невероватне инжењерске подухвате који чине њихову срж.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.