poster

Повратак на Јупитер: знанствено-фантастична серија

RETURN TO JUPITER (1997)

Австралија
Режисер: Robert Klenner, Paul Faint

сезона: 1

епизода: 1 - SHIPWRECK

Содржина

Повратак на Јупитер нова је пустоловна знанственофантастична серија за дјецу, али и цијелу обитељ, која нуди узбудљиво путовање свемиром. Снимљена је као наставак серије Бијег с Јупитера, која је веќ приказана на ХТВ-у.
Петеро дјеце - Герард, Мицхаел, Кумико, Абрахам и Анна поновно се састају на Еартх Статион ИИ , великој свемирској платформи која лебди изнад Земље и припремају се за повратак на нетом основану рударску колонију на Ганимеду, једном од Јупитерових сателита. На свемирском броду Икару требају доставити специјалну опрему својим родитељима у новој колонији. Капетаница Едwина Дент, недавно промакнута у заповједницу Икара, и др. Цхробак, инжењер који је конструирао брод, задужени су за сигуран пријевоз дјеце у нову колонију. Герард је недавно промакнут у заставника, на чему му Мицхаел и Кумико помало завиѓају. Абрахам је требао причекати своју мајку на платформи ЕСИИ, али се на крају ипак укрцао на брод као слијепи путник. Тек што су полетјели, посада открива да се због квара на рачуналу обрушавају према Марсу на који ќе морати присилно слетјети.
Ово је тек прва од бројних опасности с којима ќе се сусрести на свом путовању свемиром. Након што су се нашла заточена на опасном и негостољубивом планету, дјеца проживљавају бројне пустоловине тијеком којих се каткад наѓу чак и у животној опасности. На Марсу ќе сусрести и два сумњива становника који намјерно узрокују кварове на свемирским бродовима, а након што присилно слете на планет, продају њихове дијелове путем цyбернета. Прије него што их ухвате, дјеца успијевају побјеќи уз помоќ Зац, дјевојчице која добро познаје овај планет, и њезиног робота Qуадра који је начињен од резервних дијелова. Но убрзо сазнају да их злочинци с Марса могу пронаќи и у свемиру. Они су вјешти програмери те почињу ометати Икарова рачунала и присиљавају колонисте да се послуже елиптичном путањом и гравитацијском силом оближњег астероида не би ли се тако примакли ближе Јупитеру.
Након што коначно слете на Јупитеров мјесец, наѓу се у новој невољи. Откривају да су њихови родитељи побјегли, колонија је у рушевинама, а злочинци су им за петама! Морају се упутити према оближњој истраживачкој постаји Терминеx у нади да ќе се ондје склонити на сигурно будуќи да се Икар почиње посве распадати...
Кумико, Мицхаел и Герард те његове сестре Анна и Самантха спремају се на поновни сусрет са својим обитељима у рударској колонији на Ганимеду, једном од Јупитерових сателита. У постаји Еартх Статион ИИ., Герард на симулатору покушава извести мисију спашавања, али вјежба неславно завршава што би могло угрозити његово промакнуќе. Кумико је жељна нових пустоловина, а жеља јој се и оствари када троје пријатеља остану изгубљени у свемиру након што се на Герардовој летјелици поквари погонски сустав. Нашли су се точно на путу транспортном броду који је оштетио астероид па сада лети равно према свемирској постаји и постоји опасност да ќе се сударити с њоме. Они су једини који могу спасити постају од сигурног уништења!
Извршни продуцент: Рон Саундерс

Слики

Повратак на ЈупитерПовратак на Јупитер

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.