poster

Великани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењу: документарна серија

Velikani u sjeni (2012)

Документарец | хрватска
Режисер: Matea Šarić

Оценка на корисникот: 10/10

епизода: 2 - документарна серија

Содржина

Популарни загребачки Обзор донио је 11. рујна 1896. године сљедеќу вијест:
"Веќ прекјучер обавијестио нас је брзојав, да је Загрепчанин Давид Сцхwарз изумио зракоплов, за који се нада, да ќе се моќи по вољи равнати. Огромни зракоплов саграѓен је до најситнијег вијка из алуминија, односно алуминијске мјешавине, коју изумитељ држи у тајности. Први покус с овим зракопловом бит ќе изведен 27. овог мјесеца кад се њемачки генералштаб врати с инспекционог путовања у Берлин."
Цијели свијет ишчекивао је чудо тога 27. рујна, но оно се није догодило. Летјелица се срушила а злобни критичари су ликовали да човјек никад неќе изградити летјелицу с којом ќе моќи управљати.
Но Сцхwарзова летјелица успјешно је узлетјела 3. студенога 1897. године пред бројном публиком. Тим летом се људска раса коначно одлијепила од земље а да при томе има пуну контролу.
С Давидом Сцхwарзом почела је ера освајања зрака и неба.

Сцеарист:

Слики

Великани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењуВеликани у сјени: Давид Сцхwартз - страст према летењу

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Шон Рајдер о НЛО-има (2013)

    image
    Ex-Happy Mondays frontman, Shaun Ryder, was abducted by aliens when he was 15. In this series, he travels the world to meet others who have suffered the same fate.
  • Необјашњиво са Вилијамом Шатнером (2019)

    image
    Знанственици су укључени у бескрајну потрагу за разумијевањем големог свемира у којем живи наш планет. Постоје ли галаксије сличне нашој? Могу ли бити способне...
  • Fuori orario. Cose (mai) viste (1988)

    image
    An Italian tv program broadcasting films and rarities from all over the world.
  • Fashion Destination

    image
    Путовање на одреѓене дестинације уз додатак моде данас је утренду. Фасхион Дестинатионс ќе вас одвести у најмодерније хотеле и одморишта на свијету.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.