poster

Заувијек аутор: Алка Вуица

Zauvijek autor (2022)

Документарец | хрватска
Режисер: Toni Volarić

Оценка на корисникот: 1/10

сезона: 1

епизода: 4 - Alka Vuica

Содржина

Филм слиједи Алку од дјетињства у Умагу, доласка на студиј у Загреб, зближавања с групом Сребрна крила, упознавања и рецитирања својих текстова Карлу Метикошу, па све до кантауторских година када доказује да и властитим пјесмама може одушевити добар дио тадашње публике средином деведесетих година прошлог стољеќа. Сазнајемо да је као млада Полетова новинарка радила интервју с Гораном Бреговиќем и почела с њим сураѓивати, радила је текстове за први самостални албум Жељка Бебека, откривамо да је управо она прекројила текст легендарне Тутиќеве пјесме "Хајде да лудујемо" који је у оригиналу гласио "Хајде да беремо јагоде". Гледатељи ќе открити да је Алка писала доста текстова за Јосипу Лисац - од "Гдје Дунав љуби небо" до "Данас сам луда", а немали број људи бит ќе изненаѓен кад открије да је управо Алка написала хрватску верзију текста страног хита који је Оливер Драгојевиќ извео под именом "Лијепа без душе". Филм се дотиче и њезиних политичких амбиција, писања властитих хитова - "Откад те нема" и "Лажи ме", а Алка препричава и анегдоте с концерата које је одржавала у ратном окружењу, спашавања Массимовог сингла текстом за пјесму "Љубица", па и рада на пјесмама Бориса Новковиќа меѓу којима је и "Ми смо јачи и од судбине".

Сцеарист:
Снимател: Andrea Kaštelan
Монтажа: Alen Horvatić

Слики

Заувијек ауторЗаувијек ауторЗаувијек ауторЗаувијек ауторЗаувијек ауторЗаувијек ауторЗаувијек ауторЗаувијек ауторЗаувијек ауторЗаувијек ауторЗаувијек ауторЗаувијек ауторЗаувијек ауторЗаувијек ауторЗаувијек аутор

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.