сезона: 1

епизода: 1

Содржина

Темпо де амар - Вријеме љубави, класична је теленовела чија је покретачка снага љубав, била она романтична или не, и чија је највеќа лекција та да увијек морамо бити отворени љубави.
Млади пар у Португалу раздвоје њихова различита подријетла и злоба људи који их окружују. Присиљени су потражити нове путове у своме животу те ненадано упознају нове љубави.
Мариа Витóриа неовисна је и живахна дјевојка, кќи Јосéа Аугуста, имуќног произвоѓача вина и маслинова уља. Одрасла је у раскоши и љубави на Qуинта да Царрасqуеири, лијепом имању у унутрашњем Португалу. Недалеко оданде, у мјесташцу Собреиро, живи Инáцио, вриједан и поштен момак навикнут на тежак рад. Унаточ својим различитим подријетлима, Мариа Витóриа и Инáцио се упознају и одмах заљубе. Меѓутим, осим што се морају носити с меѓусобним разликама, пар се мора суочити с низом других запрека како би остварили своју љубав.
Мариа Витóриа заручена је за Фернãа Мониза, сина лијечника регије Моррос Вердес, али одустаје од својих планова с њиме. То у њему пробуди големи бијес. Он Маријин прекид схваќа као особну увреду и не жели јој нипошто опростити њезину одлуку.
Делфина, управитељица имања, не преже ни пред чиме како би помрсила будуќност Марије Витóрије. Запослена је на Qуинта да Царрасqуеири од малена, дугогодишња је љубавница Јосéа Аугуста с којим има кќер Терезу. Никад се није сазнало тко је отац њезине кќери. Делфини је главни циљ уклонити Марију Витóрију с пута, куд пукло да пукло, како би Тереза постала насљедница и законита кќи њезина газде.
Ситуација се комплицира још више када Инáцио добије понуду за рад у Бразилу. Сањајуќи о бољем животу, он се заинтересира за ту понуду. Мариа Витóриа га охрабри да је прихвати. Но она не зна да је трудна са својим драгим. Инáцио одлази у Бразил. Мариа Витóриа је усамљена и незаштиќена те пристаје признати оцу да је трудна. Унаточ очеву повјерењу у којему је уживала, отац је разочаран вијешќу и одлучује се на радикалну одлуку да је пошаље у самостан.
За то вријеме у Бразилу Инáцио води успјешан посао у средишту Рио де Јанеира. Не зна што се догодило с Маријом Витóријом. Посљедња вијест коју је чуо јест она о њезиној трудноќи. Припремајуќи се за повратак у Португал како би се опет нашао с њоме, нападну га двојица пљачкаша. Након што доѓе к свијести, Инáцио схвати да је слијеп.
Смјестио се код угледног лијечника, Реиналда. О Инáцију се скрби лијечникова кќи Луцинда. Ојаѓена и обиљежена несреќом у којој јој је лице остало унакажено, Луцинда живи у тузи због неуспјелих зарука. Када упозна Инáција, вјерује да јој се појавила прилика за нову љубав. Брине се о своме госту и он постаје све овиснији о њезиној скрби. Она га скрива од свих и увјерава га да га Мариа Витóриа више не воли.
Мариа Витóриа је у самостану и раѓа дјевојчицу Мариану коју јој одмах одузимају и дају на посвајање. Без вијести о Инáцију и потакнута Делфининим ријечима која ју жели што даље од себе, Мариа Витóриа одлучи побјеќи из самостана и кренути у Бразил у потрагу за своји драгим. Сигурна је да ќе наќи Инáција и вратити се у Португал још јача како би пронашла кќер.
Због прста судбине и њихове околине, Мариа Витóриа и Инáцио све су даљи једно од другога. Он је разочаран због прекида с њом, те се заљуби у Луцинду. Мариа Витóриа стјече нове пријатеље и открива неке ствари из своје прошлости којима се није надала. Осим мајке за коју је мислила да је умрла, Мариа Витóриа открива и ненадану могуќност да доживи нову и друкчију љубав с Вицентеом. Нешто што је почело као пријатељство и снажна привлачност, послије ќе постати још снажнија љубав. У потрази за изгубљеном љубави Инáцио и Мариа Витóриа сусреќу се с безбројним приликама да воле и буду вољени.
---
Тијеком процесије на Велики петак у португалском сеоцету Моррос Вердесу, Фернãо примијети како Инáцио и Мариа Витóриа размјењују осмијехе. Делфина му нешто инсинуира о Марији Витóрији. Након процесије Инáцио и Мариа Витóриа се упознају. Инáцио каже тети Хенриqуети да га је освојила Мариа Витóриа. Мариа Витóриа налази стару фотографију и због ње се посваѓа с оцем. Јосé Аугусто замјера Делфини што упорно захтијева да призна Терезу као своју кќер. Мариа Витóриа позове Инáција на своју роѓенданску прославу. Фернãо каже Делфини да је неповјерљив према Марији Витóрији. Јосé Аугусто проматра кќер на гробу своје мајке Мафалде. Áлваро покушава разговарати с Јосéом Аугустом о вјенчању Фернãа и Марије Витóрије. Мариа Витóриа носи Инáцију јело на фарму на којој ради, а Фернãо га нападне. Мариа Витóриа се боји за Инáција. Хенриqуета се весели јер је добила наруџбу да испече колаче за црквену светковину. Инáцио јој жели помоќи у томе послу. Инáцио говори Марији Витóрији о своме сукобу с Фернãом. Хенриqуета добива предујам за колаче које треба испеќи. Мариа Витóриа испробава хаљину за своју роѓенданску прославу. Инáцио црта Марију Витóрију. Мариа Витóриа слави 18. роѓендан. Отац Јосé Аугусто јој дарује обитељски медаљон. Фернãо и Инáцио су дошли на прославу. Фернãо проси Марију Витóрију.

Слики

Вријеме љубавиВријеме љубавиВријеме љубавиВријеме љубавиВријеме љубавиВријеме љубавиВријеме љубавиВријеме љубави

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.