poster

Да сам облак: играна серија

Bir Bulut Olsam (2009)

Драма | Турција
Режисер: Ulas Inan Inac

Оценка на корисникот: 10/10

епизода: 53 - играна серија

Содржина

'Моје име је Нарин, прије двије године су ме повукли из школе и удали за Мустафу Булута. Мој муж Мустафа злоставља ме зато што му не могу бити права жена.
Тражи да сваког јутра водим и враќам дјецу из школе преко минског поља и само чека када ќе нека од мина експлодирати и убити ме … Али он не зна да мене чува Бог', уводне су ријечи главне јунакиње серије Нарин (Мелиса Созен) која живи у пограничноме мјесту Гузељурту. Док тамо живот тече мирно, у највеќем и величанственом конаку одвија се нездрава и страствена љубав, а онима који јој свједоче леди се крв у жилама. Начелник опќине, Аслан Булут, и његова обитељ живе по правилима која су сами одредили. Кад једнога дана у град доѓе доктор и постане дио заједнице, тло ќе се под њиховим ногама затрести, а наметнути мир бит ќе нарушен.

Др. Сердар Батур (Енгин Алтан Дüзyатан) веќ десет година ради у проблематичним подручјима као дио здравственог програма УН-а и напосљетку долази у погранични градиќ Гузељурт, смјештен на рубу минираног подручја. Специјалист кирург др. Сердар с једне стране ради као лијечник у регионалном дому здравља, а с друге као представник Уједињених народа с групом добровољаца састављеном од цивила ради на минским пољима. Сердарова мајка, госпоѓа Инџи (Мерал Окаy), која живи у Истанбулу, и њихови обитељски пријатељи долазе у посјет у Гузељурт како би видјели Сердара и на сигурноме мјесту саградили школу. Истога дана позвани су на вјенчање најстаријег сина омиљеног и поштованог начелника опќине Аслана Булута (Üнал Гüмüş). Сви заједно одлазе на свадбу. Права збивања и непојмљива трагедија почет ќе баш на тој свадби, на коју су дошли како би се забавили.
Свадба која је почела раскошно завршава у полицијској постаји. Након бројних напетих догаѓаја који су се одвили на свадби, Сердар ќе се наќи у сукобу с младожењом, Лудим Мустафом (Енгин Акyüрек), и затеќи се у самом срцу опсесивне и неузвраќене љубави. Мустафин отац, г. Аслан, жели сина излијечити од те болесне љубави према Нарин и заштитити Нарин од Мустафе, па одлучује поновно оженити сина. Унаточ свим Мустафиним противљењима, ожени га за лијепу и амбициозну Асије (Аслıхан Гüрбüз), далеку роѓакињу која живи у сиромашном селу. Пар невиних очију који свадбени дан проматра с прозора насупрот, плаха дјевојка Нарин (Мелиса Сöзен), прије двије године присилно је удана за стричева сина, Лудог Мустафу. Доживјела је пуно окрутности, покушала је побјеќи, али нитко није чуо њезине крикове. Што је Нарин више бјежала од Мустафе, Мустафина страст према њој претворила се у опсесију и почео је повремено бити насилан. Нарин се пак покорила судбини, сваки дан разговарала је с облацима и Богом и молила се. Све док се доктор Сердар, који је дошао издалека, није нашао очи у очи с њезином драмом.
Од тог ќе тренутка Сердар и његова мајка, гѓа Инџи, радити све како би спасили Нарин од мучења које ју окружује. Но Мустафа неќе одустати од дјевојке у коју је болесно заљубљен и све око себе претворити ќе у паклени огањ. С друге стране започиње борба нове жене Асије (Аслıхан Гüрбüз) за положај у конаку. Асије ќе сковати план да се ријеши Нарин, коју доживљава као пријетњу, и задржи мужа Мустафу.


НАРİН БУЛУТ
Нарин Булут се родила у Гузељурту (Лијепи јурт), који више не сматрам лијепим. Прије ње, њезина мајка је изгубила два сина због болести. Када се Нарин родила била је мала и слаба. Мајка ју је назвала Нарин што значи крхка. Отац јој је фармер, а мајка је годинама прикована за кревет.Након тога Нарин тата се оженио с Фатмом која је родила двоје дјеце. Нарин су исписали из школе те је удали за стричева сина Мустафу. Мустафу ју је отада сваки дан тукао. Када бих побјегла и вратила се својима, они би је послали натраг. Сви се око Нарин боје Лудог Мустафе. Луди Мустафа сваки би пут довукао Нарин натраг у конак, а послије ју је почео везати да не бих побјегла. Нарин и даље живи с Мустафом и стрпљиво чека дан када ќе је избавити из тог пакла.

МУСТАФА БУЛУТ
Мустафа је син сам Аслана Булута. Мајка ми је преминула кад сам се роди, а одгојила га је помајка Дурије. Имам троје браќе. Један је од њих је Јашар, који је у војсци, а Јусуф и Али су мали и иду у школу.
Одувијек су га сви звали Луди Мустафа. Бака му је говорила да је несретник. Брзо су га послали у војску, а када би тамо изгубио контролу слали би га доктору. Након повратка из војске Мустафа је постао опсједнут стричевом кќерком Нарин. Но меѓутим Нарин није узвратила на његове уцјене. Ускоро видјевши како је Мустафина љубав према Нарин болесна. Помајка Нарин предлаже Мустафи да ожени лијепу Асије.

СЕРДАР БАТУР
Доктор Сердар Батур веќ десет година ради као лијечник у проблематичним дијеловима свијета. Ради у здравственим програмима Уједињених народа у Босни, Афганистану, Израелу, Либанону и Сомалији. Специјализирао је кирургију те се бави људима који су настрадали од бомба и мина. Веќ три мјесеца судјелује у пројекту разминирања копнених минских поља на југоистоку земље. Сердар је оца изгубио у експлозији мине кад је имао петнаест година. Његов отац био је успјешан инжењер. На путу на градилиште бране ауто му је одлетио у зрак кад је нагазио на цестовну мину.
Очева твртка покрила је трошкове Сердаровог студија. Његова мајка Инџи је радила уз велике жртве. Прехрањивала је дјецу плетуќи џемпере на строју који је поставила код куќе у стражњу собу. Послије се посао развио и постала је успјешна пословна жена, те осигурала свом сину студиј у иноземству.
Сердар је позван на вјенчање сина омиљеног и поштованог предсједника опќине, Аслана Булута. Младожења, Луди Мустафа,за вријеме свадбе, погодио је некога тко је стајао на прозору насупрот. Његова жртва била је млада дјевојка, а Сердару је одмах освојила срце.

АСИЈЕ БУЛУТ
Роѓена је у Гузељурту тик до границе. Мутно се сјеќа да јој се отац бавио кријумчарењем. Преминуо је кад је имала пет година. Мајка је остала удовица с троје дјеце. Били су сиромашни те је одрасла на милостињи коју су им давали сусједи и далеки роѓаци. Након основне школе прекинула је образовање и помагала мајци. Тета Дурије им је родбина. Кума Мустафу Асије није често виѓала, но јој је мајка рекла да је тета Дурије жели за свог сина, била је спремна. Спремна побјеќи с границе сиромаштва, смрти и страха и постати снаха у богатој куќи.Иако сви кажу да је Мустафа луд Асије није брига за његову лудост, јер је он богат и згодан. У прошлости Асије је имала много обожаватеља. Једини проблем јој је Нарин, Мустафина прва жена. Асије мисли да се Мустафа жели ријешити Нарин. Чула је да је ујутро тјера у минско поље да води дјецу у школу. То је довољан разлог Асије да Мустафа не воли Нарин, јер зашто би човјек то чинио вољеној жени?

Слики

Da sam oblak 01Da sam oblak 02Da sam oblak 03Da sam oblak 04Da sam oblak 05Da sam oblak 06Da sam oblak 07Da sam oblak 08Da sam oblak 09Da sam oblak 10Da sam oblak 11Da sam oblak 12Da sam oblak 13Da sam oblak 14Da sam oblak 15

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Момците од Медисон (2007)

    image
    Сместен во 60-тите во Њујорк, „Момците од Медисон“ ја истражуваат гламурозната и од его движената „златна епоха“ на рекламите, каде што секој продава нешто и...
  • Погрешан човек (2018)

    image
    Драмска прича о судбини самохране мајке болесног детета и човека који је злоупотребио њену младост. Пратимо причу мајке шеснаестогодишње тинејџерке, која мора да...
  • Ветување (2019)

    image
    Рејхан е селска девојка, скромна, љубезна и грижлива, која ветува дека ќе се омажи за син на стар семеен пријател на Хикмет, откако ќе ја открие завршната фаза на...
  • Волети до смрти (2018)

    image
    Љубавна прича која кроз призму паранормалних догаѓаја прати главне ликове у њиховој потрази за правим значењем живота и смрти. Леон Карвахал одлучује да се ожени...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.