poster

Carabao Cup: Carabao Cup Highlights

EFL Cup

Фудбал, Cпорт | Обединетото Кралство

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 5

Содржина

Фудбалскиот Лига Куп, попознат како Лига Куп, е англиско фудбалско натпреварување. Како и ФА Купот, се игра по нокаут систем (систем на испаѓање). За разлика од ФА Купот каде што 762 клуба влегоа во 2008-09, овде само 92 клуба може да влезат, 20-те клуба од Премиер лигата и 72 клуба од Фудбалската лига која го организира натпреварувањето. Исто така за разлика од ФА Купот, полуфиналињата се играат во две кола. Победниците се квалификуваат за Лига Европа на УЕФА, доколку тие не се квалификувале во европско натпреварување преку Премиер лигата или со освојување на ФА Купот.

Слики

Carabao Cup: Carabao Cup HighlightsCarabao Cup: Carabao Cup Highlights

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Argentine Primera División

    image
    Примера Дивисион Аргентина или само Примера Дивисион - е професионална фудбалска лига во Аргентина, и моментално највисокото ниво на таа земја.
  • Russian Premier League

    image
    Руската Премиер лига - најсилна професионална фудбалска лига во Русија.
  • UEFA European Under-17 Championship

    image
    УЕФА У-17 Еуропско првенство је годишње ногометно натјецање које се одржава измеѓу еуропских мушких репрезентација до 17 година.
  • Eliteserien

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.