poster

Sykkel: Endagsritt - høydepunkter

Liège-Bastogne-Liège (2023)

Белгија

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

епизода: 5

Содржина

Лијеж—Бастоњ—Лијеж, обично називан Ла Дојен (франц. Ла Доyенне, досл. стара дама) је једнодневни бициклистички класик која се одржава у Валонији, Белгија и део је арденских класика. Обично је последњи од пролеќних класика, одржава се крајем априла, од Лијежа до Бастоња и назад. Рута се креќе кањонима река усечених у Ардене, па с обзиром на дужину од око 260 км и претежно брдски терен, овај класик је доста захтеван. Сматра се једним од најнапорнијих једнодневних догаѓаја у бициклизму. Највиши успони трке су Редут (франц. Ла Редоуте) и Стоку (франц. Стоцкеу). На успону Стоку се налази и споменик најуспешнијем такмичару трке Едију Мерксу који је трку освојио пет пута, у периоду од 1969. до 1975. године. У сезони 2008. године, додат је нови успон хол. Роцхе-ауx-Фауцонс који се налази у првом делу трке, тако да је и ритам трке донекле промењен. Циљ трке није увек у граду Лијеж, 1992. померен је у град Анс у провинцији Лијеж, док се победници веќином одлучују на кратком, стрмом успону Сен Никола на 5 км од циља.

Слики

Sykkel: Endagsritt - høydepunkterSykkel: Endagsritt - høydepunkter

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Tour de Suisse

    image
    Тоур де Суиссе је годишња бициклистичка утрка на цестама по етапама. Утрка се вози осам дана, а догаѓај се одржава два викенда у липњу. Сматра се једном од...
  • Tour de France

    image
    Тур де Франс или Трка околу Франција (француски: Tour de France) — годишна етапна велосипедска трка, која првенствено се одржува во Франција, но може да се случи...
  • Cape Epic

    image
    The Absa Cape Epic is a physically grueling and mentally demanding mountain bike multi-stage race set in South Africa's Western Cape region.
  • Tour de Hongrie

    image
    Тоур де Хонгрие је професионална цестовна бициклистичка утрка организирана у Маѓарској од 1925. године.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.