сезона: 1

епизода: 7 - документарна серија

Содржина

Номинације за награду Бернардо Бернарди за најбоље унутрашње обликовање простора у 2018. години.
У седмој епизоди приказујемо двије интеријерске интервенције и један изложбени постав.
"1918. - пријеломна година у Хрватској" је изложба постављена у Хрватском повијесном музеју поводом стоте године завршетка Првог свјетског рата. С обзиром на изузетно опсежну и садржајно богату граѓу коју је кустоски тим припремио и распоредио у пет тематских цјелина, у скученом простору музеја аутори изложбеног постава уводе концепт "опросторене архиве".
РИ-ХУБ је смјештен у самом центру Ријеке у приземљу хисторицистичке угловнице а замишљен је као простор за рад и инфоцентар агенције која проводи пројект Ријека ЕПК 2020 те представља дио обновљене инфраструктуре којој је дана јавна намјена те која након завршетка манифестације остаје у јавном кориштењу. Пројектиран је као отворена просторна структура која омогуќава сусрете, предавања, трибине, комуникацију с јавношќу, размјену информација и развој постојеќих и нових облика друштвености. Остварен с минималним буџетом, он се више оријентира на активности које се у њему збивају и интеракцију његових корисника него на формално обликовање схваќено у неком класичном смислу.
Ателиер Д 02 је други у низу флексибилних изложбено-продајних простора за презентацију радова модне дизајнерице Бранке Донассy, као и за повремене изложбе других аутора. Пројект минималним средствима потпуно преображава затечени запуштени простор. Оно што је посебно занимљиво јест експериментирање у примјени материјала произведених за неку сасвим другу намјену и примијењених за израду мобилијара, па је тако цјелокупна интеријерска опрема заправо изворни и уникатни дизајн. Будуќи да се наручитељ бави текстилом, сви елементи интеријера (укључујуќи столове, кабине за пресвлачење па чак и велико транслуцентно стропно платно, тј. интегрирано расвјетно тијело) направљени су управо од различитих облика текстила прожимајуќи тиме архитектуру, модни и продукт дизајн. Све је сашивено и изведено у властитом аранжману самог наручитеља.
Аутори концепције: Никола Шкариќ, Сабина Сабљиќ, Ведран Дупланчиќ
Водитељ продукције: Виктор Сариќ

Слики

Човјек и простор - сувремена хрватска архитектураЧовјек и простор - сувремена хрватска архитектураЧовјек и простор - сувремена хрватска архитектураЧовјек и простор - сувремена хрватска архитектураЧовјек и простор - сувремена хрватска архитектураЧовјек и простор - сувремена хрватска архитектура

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.