poster

Yоунг Виллаге Фолк - Зелена Генерација: Грегор

Young Village Folk

Информативен | Европа, хрватска

епизода: 1

Содржина

Коронакриза је показала колико овисимо о увозу хране, а уједно су, управо због здравствене кризе, многи схватили колико је важно да дио хране можемо произвести сами.
У ЕУ 31% пољопривредних господарстава у власништву је пољопривредника старијих од 65 година, а само 5,6% пољопривредника представља генерацију млаѓу од 35 година. Тко ќе нам производити храну у будуќности?
Према Уједињеним народима, након 2050. године требат ќе нам двоструко више хране. Та чињеница, која је уско повезана с будуќношќу заједничке еуропске пољопривредне политике, утјече на младе нараштаје - не само у руралним, веќ и у урбаним срединама.
Циклус Yоунг Виллаге Фолк 2 - Зелена генерација информира и едуцира о отвореним питањима еуропске пољопривреде и руралног развоја на темељу актуалне тематике и генерацијске смјене у производњи хране, што је такоѓер један од девет приоритета заједничке пољопривредне политике након 2020. године.
25 емисија кратког формата Yоунг Виллаге Фолк 2 - Зелена генерација доноси приче и добре праксе младих људи који производе храну у ЕУ.
Грегор Божич подигнуо је воќњак са старим сортама воќа у Горишким Брдима. Грегор, који је уједно угледни словенски редатељ, увјерен је да је природна баштина немјерљиво богатство, али и могуќност нових зелених радних мјеста за младе.
Производња: Телевизија Словенија

Слики

Yоунг Виллаге Фолк - Зелена Генерација: ГрегорYоунг Виллаге Фолк - Зелена Генерација: ГрегорYоунг Виллаге Фолк - Зелена Генерација: Грегор

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Пробуди се

    image
    У јутарњем програму Нова С телевизије репортери ќе се уживо укључивати из целе Србије, доносеќи приче из својих градова, биќемо у сталном контакту са гледаоцима и...
  • Dnevnik

    image
  • Focus

    image
    Our Focus programme brings you exclusive reports from around the world.
  • Lajme ALSAT-M

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.