сезона: 1

епизода: 8 - документарна серија

Содржина

Мноштво је сачуваних записа о страшним поморским несреќама у којима су страдавали бродови и људи. Управо некадашње поморске несреќе данас су најзаслужније за откривање давних повијесних загонетки. С развојем ронилачке опреме археолози су се почели занимати за подводна истраживања. Откриќа су била изненаѓујуќа.
Екипа Дубина прати значајна откриќа хрватских археолога који роне и истражују остатке потонулих античких бродова код Цавтата, Корчуле, Пељешца и Жирја. Камера прати и необичну комеморацију јужно од Малог Лошиња гдје је у борби потонуо аустроугарски ратни брод. Није само бачен вијенац у море, како то налаже поморски обичај, него рониоци спуштају вијенац до 85 метара дубине на олупину брода Ст. Истван на којем је погинуло и много хрватских морнара.
Анимација и графика: Жељко Марковиќ

Сцеарист:
Снимател: Joško Bojić, Stipe Božić
времетраење: 30 мин

Слики

Дубине: Потопљено благоДубине: Потопљено благо

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Ловачки клуб

    image
    Документарна емисија о лову.
  • Специјалци у акцији (2012)

    image
    U.S. Special Forces veteran Terry Schappert hosts the series that analyzes the operations of military and police units in urban combat scenarios.
  • Тајне нацистичке базе (2019)

    image
    Пад Треќег Реицха оставио је за собом пуно тајни и трагова, скривених у граѓевинама диљем свијета. Откривамо чињенице о њима те размишљамо је ли Други свјетски...
  • Dokumentar T7

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.