Содржина

Погледајте сјајну глазбено-сценску продукцију Минимини циклуса Загребачке филхармоније, оперну бајку Ивица и Марица њемачког складатеља Енгелберта Хумпердинцка премијерно изведену 16. листопада 2020. у Дому хрватске војске "Звонимир" у Загребу. Прворазредна екипа креативаца предвоѓена редатељицом Петром Радин окупила се како би готово у немогуќим увјетима потреса и пандемије припремила глазбену посластицу насталу према причи браќе Гримм, али испричану на нов, актуалан начин прилагоѓен нашем времену.
"Тим из снова" чине прва имена опере - на челу с меззосопранистицом Мартином Томчиќ као Вјештицом, нови шеф-диригент Загребачке филхармоније Даwид Рунтз, кореограф Игор Барбериќ, костимографкиња Џениса Пецотиќ, сценограф Бранко Лепен, реквизита и мини-сцене Дуња Ниемчиќ, Збор "Звјездице" и многи други. Препјев либрета на хрватски језик написао је Хрвоје Банај.

Уредник: Marija Ramljak
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.