сезона: 1

епизода: 4 - Marko Kraljević, I deo

Содржина

Од Истре до Цариграда и од Јањине до Варне, тешко се може наќи човек коме би име Марка Краљевиќа било непознато. Он је једна од најневероватнијих, најинтересантнијих и најпопуларијих личности у нашој историји и књижевности. О њему певају и приповедају сви народи на Балкану: Срби, Бугари, Македонци, Хрвати, Словенци... Због чега се око лика Краљевиќа Марка развила тако комплексна епска биографија? Зашто је баш он привукао пажњу народног певача? Који су то моменти у којима се укрштају историјско и митско о овом славном јунаку? Ко је у ствари Краљевиќ Марко?

Слики

Српски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег векаСрпски јунаци средњег века

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Пројекти Адама Севиџа (2019)

    image
    Host Adam Savage collaborates with notable experts to build some of the most ambitious projects in his career.
  • Чуда океана (2019)

    image
    Тихи океан је највеќи и најдубљи океан на нашој планети. Овај серијал приказује многа невероватна створења која су се прилагодила и Тихи океан сматрају својим домом.
  • Залогај Кине (2012)

    image
    Овај документарни серијал на најлепши начин представља кинеску храну.
  • Fuori orario. Cose (mai) viste (1988)

    image
    An Italian tv program broadcasting films and rarities from all over the world.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.