Содржина

"Прича Еве Сцхwарз" филмска је биографија чаковечке Жидовке из једне од најугледнијих жидовских обитељи у Меѓимурју. Прича је то о Чаковцу прије 2. свјетског рата, о несретним временима и страдању меѓимурских Жидова у холокаусту, о животу наше јунакиње у Будимпешти након рата те о потрази за властитим оцем који је (како се испоставило) страдао у Аусцхwитзу.
Темељен на књизи "Из пепела чаковечке синагоге" повјесничара Бранимира Буњца и направљен као комбинација монодраме (у тренутку снимања филма Ева Сцхwарз веќ је била покојна) и документарца, филм приказује интимну исповијед главне јунакиње, али и покушава дати повијесни оквир њезиног живота у турбулентним временима рата и пораќа, те даје преглед судбине меѓимурске жидовске заједнице.
Документарни дио филма је сниман на аутентичним локацијама (Чаковец, Будимпешта, Аусцхwитз, Буцхенwалд, Соммерда), уз кориштење архивског материјала ХРТ-а и Маѓарског филмског архива, док је играни дио (с Бланком Барт која је утјеловила Еву Сцхwарз) сниман у Загребу и темељи се на веќ споменутој књизи њезиних интервјуа коју је драматуршки обрадила Маја Грегл. Глазбу за филм компонирао је Алфи Кабиљо, а извео Симфонијски оркестар ХРТ-а.

Сцеарист: ,
Продуцент: Marina Trandler, Sanja Knez
Уредник: Ivica Dlesk
Снимател: Davor Petričić

Слики

Прича Еве СцхwарзПрича Еве СцхwарзПрича Еве СцхwарзПрича Еве СцхwарзПрича Еве СцхwарзПрича Еве СцхwарзПрича Еве СцхwарзПрича Еве СцхwарзПрича Еве СцхwарзПрича Еве СцхwарзПрича Еве СцхwарзПрича Еве СцхwарзПрича Еве СцхwарзПрича Еве СцхwарзПрича Еве Сцхwарз

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.