Содржина

Из једне необичне животне приче, сазнајте како изгледа живот једног обичног шпијуна. Један дискретни француски службеник нижег реда, због чисте љубави постао је жртва кинеска манипулације, а онда и шпијун. Како је могуќе да човек сасвим изненада утоме у свет издаје, манипулације и лажи? И по коју цену?
Јануара 1964. године, председник Шарл де Гол објавио је да Француска признаје Наордну републику Кину. Месец дана касније, Француска ќе бити прва западна земља која ќе отворити амбасаду у Пекингу од корејског рата и двадесетогодишњи Бернар Бурсико долази да ради као књиговоѓа у амбасади. Скоро две деценије касније, 30. јуна 1983. године, на једној ужурбаној улици у Паризу, француска тајна служба хапси Бурискоа и његову супругу, пекиншку оперску певачицу Ши Пеи Пу. Обични службеник заправо је шпијун, који је радио за кинеске обавештајце претходних 20 година. Али, то није све. Истог дана, Бурискоу саопштавају да је жена са којом је живео исто две деценије - мушкарац.
Преко ноќи, невероватна прича је експлодирала на светском нивоу. Она ќе бити инспирација Дејвиду Хенрију Хвангу да напише Мадам Батерфлај, хит-предтсаву на Бродвеју, као и Дејвиду Криненбергу за истоимени филм, у ком су глумили Џереми Ајронс и Џон Лоун. Али, истинита прича никада није испричана, јер су Ши Пеи Пу и Буриско увек одбијали да је открију...

Продуцент: Sunna Altnoder, Hélène Badinter
времетраење: 52 мин

Слики

Шпијун у ПекингуШпијун у ПекингуШпијун у Пекингу

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.