рејтинг: 7.2/10

Содржина

Откријте Албрецхта Дüрера, њемачког ренесансног умјетника познатог по гравурама којим је стекао свој нови друштвени статус. Његов богат опус даје нам уједно слику Еуропе у јеку преобразбе.
На самоме крају средњега вијека, у Еуропи којом харају епидемије и у којој се догаѓају бурне политичке и вјерске промјене, изум тискарског строја постојао је тек педесет година, а Албрецхт Дüрер веќ чини прве кораке у умјетности.
Овај генијални умјетник убрзо се нашао у самоме врху на подручју гравуре, најновијем средству за умножавање дјела. Уједно је "штитио" свој ауторски рад од имитатора уписујуќи свој познати монограм АД, праву претечу данашњих логотипа.

Сцеарист:
Продуцент: Amélie Juan
времетраење: 52 мин

Слики

Албрецхт Дüрер: Мајстор аутопортретаАлбрецхт Дüрер: Мајстор аутопортретаАлбрецхт Дüрер: Мајстор аутопортретаАлбрецхт Дüрер: Мајстор аутопортретаАлбрецхт Дüрер: Мајстор аутопортрета

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.