poster

У потрази за Ангелом Меркел

Looking for Merkel

Режисер: Marion Van Renterghem

Оценка на корисникот: 1/10

Содржина

Ангела Меркел напушта политику, након шеснаест година на власти и на врхунцу популарности. Постала је глобална икона, а ипак остаје енигма. Њезин крајњи професионализам и одлучност да заштити свој приватни живот и изјаве за медије сведе на минимум учинили су је неухватљивом. Тко заиста познаје Ангелу Меркел? Каква је то жена? И што нам оставља у наслијеѓе? Овај ексклузивни филм креќе у потрагу за правом Ангелом Меркел.
Редатељица Марион Ван Рентергхем прати Меркел посљедњих десет година. Написала је двије књиге и бројне чланке о њој и у јединственом је положају испричати њезину причу. Умјесто интервјуирања стручњака и новинара, она разговара само с људима који изравно познају Ангелу Меркел - укључујуќи и посљедњу тројицу француских предсједника. У средишту ове приче је енигма: како је нимало каризматична провинцијска физичарка, из земље која више не постоји, успјела постати најмоќнија жена на свијету и тако дуго задржати ту позицију? Како је успјела постати и жељезна канцеларка и Мутти њемачком народу?
Причајуќи изнимну причу Ангеле Меркел, документарни филм прича причу о Еуропи: од пада комунизма до еура, мигрантске и ЦОВИД кризе. Сучељена са свјетским превирањима, Ангела Меркел једина је особа која уистину утјеловљује дуговјечност моќи, политичку стабилност и вриједности либералне демокрације. Напушта нас суочене с вакуумом и големом неизвјесношќу.

Слики

У потрази за Ангелом МеркелУ потрази за Ангелом МеркелУ потрази за Ангелом МеркелУ потрази за Ангелом МеркелУ потрази за Ангелом МеркелУ потрази за Ангелом Меркел

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.