poster

Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

Talk-show | Kroaci

PëRMBLEDHJE

Frank J. Gaffney Jr. je američki političar, autor, kolumnist, poznat po služenju u Reaganovoj administraciji i vodstvu Centra za sigurnosnu politiku (CSP). Studirao je na sveučilištima Georgetown i Johns Hopkins, a političku karijeru započeo je 1970-ih kao pomoćnik demokratskog senatora Henryja M. Jacksona. Za vrijeme Reagana bio je pomoćnik ministra obrane za međunarodna pitanja sigurnosti. Osnivač je i predsjednik Centra za sigurnosnu politiku u Washingtonu. Centar je neprofitna, nestranačka obrazovna korporacija, osnovana 1988. Pod Gaffneyevim vodstvom međunarodno je prepoznat kao izvor pravovremenih i dubinskih analiza vanjskih i obrambenih politika SAD-a. Frank Gaffney je i sadašnji izvršni predsjednik četvrtog CPD-a (Committee of Present Danger) u povijesti SAD-a, američke vanjskopolitičke interesne grupacije. Pisao je kolumne za The Washington Times i Jewish World Review.
Razgovaramo o impeachmentu, istrazi za opoziv predsjednika Donalda Trumpa, o izgledima za drugi mandat, procjeni prvoga mandata, prioritetima današnje unutarnje politike SAD-a, pojavi "socijalističkih" ideja u SAD-u, u kojoj su mjeri kandidati koji zastupaju takve ideje ozbiljna politička prijetnja Donaldu Trumpu, što vidi kao vanjsku prijetnju SAD-u, što je CPD i koja mu je svrha. Bit će riječi i o pozicijama SAD-a u Africi, o odnosima SAD-a i Rusije za Trumpovog mandata, o Ujedinjenom Kraljevstvu nakon brexita te o bivšim socijalističkim zemljama srednje i istočne Europe.

Krijuesi: Romano Bolković
Editori: Slavica Babić

Fotot

Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Fareed Zakaria GPS (2008)

    image
    Fareed Zakaria discusses foreign affairs and world events with government officials from around the world and other newsmakers.
  • Za sva vremena (2011)

    image
    Serijal ''Za sva vremena'' daje priliku našim uglednim muzičarima, glumcima, kompozitorima, novinarima, da pričom o numerama koje su za njih važne i neprolazne...
  • Posle ručka

    image
    Informativni program Happy TV-a.
  • Rebus

    image
    Un dialogo profondo, ma anche ironico, per approfondire fatti e temi della settimana. Un punto di vista diverso dalla stretta cronaca, per leggere l'attualità con...
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.