Vlerësimi i përdoruesit: 5.5/10
(2 Voto)

SEZONI: 1

EPISODI: 2

PëRMBLEDHJE

O norveškom mentalitetu doznajemo od pisca Larsa Svendsena, autora knjige Filozofija dosade, prevođenog i na hrvatski jezik. Tillit je važna riječi za etiku norveškog društva, njezino značenje zna svaki Norvežanin. Saznajemo što je novo u Oslu, a to je da se prozori višekatnica peru dronovima. Novo je da se prave zgrade, čak i neboderi kompletno od drveta. Finska ima povijesno neugodnog susjeda s kojim su hrabro ratovali, kao manji i slabiji čak i pobjeđivali, ali uvijek na oprezu dizali su spomenike prijateljstva s ruskim narodom. Danas te uspomene uklanjaju bez buke, bez publike. Posjetili smo jedno od 5500 skloništa u Helsinkiju. Na cijelom teritoriju Finske skloništa je 50.500 za gotovo 5 milijuna stanovnika. Posjetili smo i sklonište za beskućnike, a štićenici su uglavnom posrnuli ovisnici.

Regjisori: Vesna Banović
Editori: Jozo Barišić

Fotot

What's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-Jug

Rishikime


Ska rishikime
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.