INNOCENT

INNOCENT (2006)

Драма | Обединетото Кралство

епизода: 1

Содржина

Бриљантан професор Јон Форд (Ллоyд Оwен), заговорник слабијих, покреќе пројект "Невини" који окупља само помно одабране студенте права. Његова страст код његових студената буди нешто ново и узбудљиво. Преузимају про боно случајеве за које нитко не жели чути. Случајеве који су пали у заборав, од којих су други дигли руке. Бране безнадне клијенте за које постоји могуќност да су погрешно осуѓени, јер енглески правосудни сустав каткада и закаже.
Фордов се паметни тим заразнога ентузијазма састоји од млаѓахних 19-годишњих студената који одлуче нешто промијенити док их још муче проблеми одрастања. Њихов је посао дијелом истраживачки, а дијелом одвјетнички. Све им се то догаѓа прије завршетка студија.
Глумачка постава узбудљивих младих талената укључује: Цхристине Боттомлеy као Сару, која је извор бескорисних информација, али која друштвено, сексуално и интелектуално зна што је што; Иркињу Рутх Брадлеy као бриљантну, амбициозну и страствену Бетх; Степхена Грахама као Андреwа, натјецатељски настројеног, упорног и зрелог студента; Оливера Јамеса као шармера Ницка који увијек добије што жели те идеалистичкога Адама којега глуми Луке Треадаwаy.
Аутор и главни сценарист ове ББЦ-јеве серије је Оливер Броwн. Редатељску палицу преузели су Билл Андерсон, Мораг МцКиннон и Петер Хоар, а продукцију Кирстие Мацдоналд.
Серија је у потпуности снимљена на оригиналним локацијама у Салфорду, у близини Манцхестера.

ПРАВИ ПРОЈЕКТ "НЕВИНИ" И ЧИЊЕНИЦЕ О ПРАВУ
Прави пројект "Невини" покренуо је 1992. Баррy Сцхецк на правном факултету Yесхива у Неw Yорку. То је била и још увијек јест непрофитабилна правна институција те центар за казнено право. Пројект се обично бави случајевима у којима тестирање на ДНК након осуде може наводити на закључак да је осуѓеник недужан.
У САД-у сада пројект "Невини" постоји на више свеучилишта. Слични про боно правни центри отворени су у склопу свеучилишта диљем Уједињенога Краљевства - укључујуќи Манцхестер, Леедс, Цардифф и Бристол.
Само у једној години више од 300 студената пријавило се на свеучилишту у Манцхестеру за рад на про боно случајевима у добровољном центру за правно савјетовање.
Према подацима ХЕСА-е (Статистичке агенције за високо школство) 2004./2005. године у Уједињеном Краљевству било је 71.545 студената права.
ЦЦРЦ (Комисија за ревизију криминалних случајева) јест неовисно јавно тијело које истражује погрешке енглескога правосуѓа. Њихов архив показује да тренутачно постоји 8.961 уложена жалба. Тренутачно се ради на њих 420.
18. сијечња 2002. Ларрy Маyес из Индиане био је стоти затвореник који је ослобоѓен на темељу ДНК тестирања након осуде. То је био израван резултат дјеловања првог пројекта "Невини" у Неw Yорку.
Успјех првотнога пројекта "Невини" покренуо је низ правних и политичких реформи у САД, које су се још прије само десет година сматрале немогуќима. Једна од главних промјена јест увоѓење више од 25 државних закона који осуѓеницима осигуравају веќа права да приступе и предоче доказе ДНК како би доказали да су недужни те увоѓење кључних реформи у државној и мјесној полицији у сврху побољшавања вјеродостојности препознавања и изјава очевидаца.

1. ЕПИЗОДА
Британски правни сустав погријеши. Под водством професора Јона Форда екипа пројекта "Невини" - Бетх, Адам, Ницк, Андреw и Сарах, скупина динамичних студената прве године права - истражује могуќе правне пропусте.
Осуѓени убојица Луке Талбот увијек је тврдио да је недужан. Екипа почиње ревидирати његов случај који је на климавим ногама. Док пролазе проблеме одрастања на свеучилишту, студенти трагају за новим доказима који би га могли ослободити.
У меѓувремену, Ницк се наѓе на погрешној страни правосуднога сустава, што би могло значити да ќе његова правна каријера завршити прије него што је и почела.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Момците од Медисон (2007)

    image
    Сместен во 60-тите во Њујорк, „Момците од Медисон“ ја истражуваат гламурозната и од его движената „златна епоха“ на рекламите, каде што секој продава нешто и...
  • Прљави секси новац (2007)

    image
    Моќ, привилегије и обитељски новац непредвидљива су комбинација. Жив доказ тога јест њујоршка обитељ Дарлинг. Бесрамно богати, смјестили су се високо на...
  • Frühling (2011)

    image
    Katja Baumann is a nurse working in a hospital in Munich. One day as she leaves the hospital she meets Tim Lechner, a young boy who tells her his mother is in the...
  • Премијерка (2010)

    image
    Борген је атрактивна драмска серија о борби за политичку моќ и последицама тога. "Борген" на данском значи "замак", а Данци тако зову Кристијансборг палату у...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.