сезона: 1

епизода: 3

Содржина

Регија Магеллан је најјужније насељено подручје на свијету, с прекрасним крајолицима али и јаким ударима вјетра. На југ Чилеа Хрвати су стизали привучени "златном грозницом" још од краја 1870. године и настанили су се у Огњеној земљи. Но "златна грозница" није дуго трајала и многи, разочарани неуспјехом, напустили су неизвјестан посао са златом и настанили се у Пунта Аренасу, с друге стране Магелланова пролаза.
Развоју овога дијела чилеанске Патагоније увелике су придонијели хрватски досељеници, који су на почетку чинили 40% свих досељеника у регији. Они су промијенили изглед Пунта Аренаса, који је од села постао град. Трг, школа, ватрогасна постројба, спортски клуб, улице, трговине, зграде, готово свако раскрижје може испричати нешто што је уско повезано с хрватским досељеницима и њиховим потомцима. Пунта Аренас је град с највеќим постотком Хрвата на јужноамеричком континенту.

Слики

Хрватска заједница у Чилеу: Хрватски град на крају свијетаХрватска заједница у Чилеу: Хрватски град на крају свијетаХрватска заједница у Чилеу: Хрватски град на крају свијетаХрватска заједница у Чилеу: Хрватски град на крају свијетаХрватска заједница у Чилеу: Хрватски град на крају свијетаХрватска заједница у Чилеу: Хрватски град на крају свијетаХрватска заједница у Чилеу: Хрватски град на крају свијетаХрватска заједница у Чилеу: Хрватски град на крају свијетаХрватска заједница у Чилеу: Хрватски град на крају свијета

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.