рејтинг: 7.8/10

сезона: 1

епизода: 1 - Saving Species

Содржина

Шеста фаза изумирања - зар смо дотакли кризну точку? Серијал Планет Земља ухватио је монголску газелу у свом посљедњем миграцијском спектаклу у Азији. Зашто нису поновно снимљене степске антилопе које су прије 15 година снимљене као велики спектакл за једну другу серију? Јер је степска антилопа данас готово изумрла. Мартyн Цолбецк и стручњак за степске антилопе др. Милнер-Гулланд објаснит ќе нам зашто. Дознат ќемо и о чему се заправо ради у Етиопији гдје су људи опколили планине и тако натјерали животиње да се преселе на њихове врхунце. Поларни медвједи, које смо видјели у серији Планет Земља како нападају моржеве на канадском Арктику, гладни су јер је све топлија клима отопила лед на којем су обичавали ловити туљане.
Постоји ли доиста проблем? Ахмед Дјогхлаф, извршни тајник УН-ове скупине за биолошку разноликост, описат ќе стопу изумирања, док ќе шеф ИУЦН-а устврдити да не знамо колико животињских врста уопќе постоји. Проф. Едwард Wилсон разјаснит ќе ситуацију с кукцима.
По којем критерију одлучујемо које врсте желимо очувати? Зашто бисмо се требали трудити да спасимо најугроженије врсте? Зашто бисмо спасили панде? Одговоре ќе нам дати водеќи свјетски стручњаци.

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.