poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 90

Содржина

Знамо да је Порезна брза на окидачу када треба утјерати дуг, но невјеројатно је спора када је ситуација обрнута. Информер упозорава да код института застаре постоји рок, па ако сте порез преплатили, а немате евиденцију о томе или нисте били упорни, новац ќе отиќи у вјетар. Истодобно, могуќност пребијања пореза постоји - мање-више само у теорији.
Сваки пут када држава нешто поправља у правилу буде још лошије од оригиналне замисли. Информер је веќ доносио прилоге о стручном оспособљавању, о томе да је оно дискриминаторно према старијима од 30 година и да заправо докида институт стажирања. Министарство рада управо ради на Стратешком плану за раздобље 2018.-2020., но генерација 30+ каже да је препу рупа!
Зато из Еуропе пушу неки бољи вјетрови. Наиме, од прољеќа идуќе године на тржиште платнога промета, уз банке стижу и нови, небанковни играчи. Ријеч је о Интернет плаќањима и е-пословању које ќе бити могуќе обавити не само платним картицама него и класичном трансакцијом, с рачуна на рачун, али без садашњих комплицираних процедура и то у реалноме времену.
Исцртана паркинг мјеста раширила су се по цијеломе Загребу, иако засад нових паркинг зона још нема. А нема их, јер нема људи који би их покрили. Очекивано, Загреб паркинг послује у плусу, но како је он дио Холдинга, вишкови из једне твртке крпају мањкове друге. Запошљавање у ЗГ паркингу није могуќе ни зато што је на разини холдинга превише запослених. Парадоксално - недостаје радника.
Више од 80 посто капитала компанија није у материјалној имовини, дакле није у него у - памети. То је глобални тренд, но док глобално такве компаније немају проблема с финанцирањем, наше имају. Банке се, наиме, због регулатора осигуравају управо некретнинама, па се младе твртке богате интелектуалним капиталом морају друкчије снаќи.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • vox nachrichten

    image
  • Déclic

    image
  • Fashion

    image
    All the best of the Parisian catwalks and a look behind the scenes at the big names in Haute Couture.
  • Треќа доб (2009)

    image
    У емисији се говори о свим умировљеничким питањима као што су здравље, однос према старости и старењу, живот старијих особа у појединим крајевима земље и њихове...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.