Оценка на корисникот: 3/10

сезона: 1

епизода: 2 - Splendor in the Yukon, Kluane National Park

Содржина

Серија о америчким и канадским националним парковима води нас на далеки сјевер - нетакнуту, ненасељену, непрегледну и самотну дивљину пуну неистражених тајни. Национални парк Клуане основан је 1972. у југозападном Yукону и заузима подручје велико готово попут Белгије. Красе га спектакуларни Мт. Логан, највиша канадска планина која се успиње до 5959 метара и највеќе ледењачко поље изван поларног подручја. Поглед на велике комаде леда који се одламају и падају у море одузима дах. Кад га гледамо с брода, ледењачко поље изгледа попут великог зида, а с копна се чини да се пружа у бесконачност. Далеко од цивилизације, Емма из сјеверне Њемачке остварила је сан. Запосленица је Канадских националних паркова и ради у осамљеном мјесташцу Хаинес Јунцтион, смјештеном дословно на крају пута.
Тхор, Холгер и Емма Нијемци су који се не желе одреќи искуства у природном пространству. Што њих - и друге њемачко-канадске знанственике и ренџере - покреќе у свакодневном животу на хладном сјеверу и дивљем западу? Како описују и доживљавају актуалну улогу великих националних паркова?
Сниматељски тим цијелу ќе годину пратити те јунаке у дивљини Канаде - од прољетног отапања снијега преко интензивног љета све до доласка зиме.

Слики

Чудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљинаЧудесна дивљина

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.