poster

ИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешења

ICTbusiness TV (2024)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

епизода: 223

Содржина

Идемо даље се нашим ИЦТбусинесс ТВ емисијама ексклузивно из Барцелоне с МWЦ 2024 и на почетку доносимо разговор с Андрзеј Гладки, депутy генерал манагер Xиаоми, Нортхеаст Еуропа који говори о стању на тржишту и трендовима.
Аппле и Самсунг доминирали су пописом 10 најпродаванијих паметних телефона за 1. тромјесечје 24., сваки заузимајуќи пет позиција и не остављајуќи мјесто другим маркама, према Цоунтерпоинт Ресеарцху. Ово је било прво тромјесечје у којем је свих 10 најбољих паметних телефона било способно за 5Г. Осим тога, тренд према премиумизацији био је очит, при чему је 7 од 10 најбољих паметних телефона било премиум (велепродајна цијена од 600 УСД и више).
Подаци домаќег телеком регулатора ХАКОМ-а показују да код пословних корисника 3Г и 4Г мрежу користи 1,11 милијун корисника што је за 0,28 посто мање него ли у истом раздобљу 2022. године.
Овдје је у 3Г и 4Г сегменту број податковних картица веќи 2,11 посто на 132,8 тисуќа. Број прикључака путем мобилних телефона мањи је 0,12 посто у 3Г и 4Г сегменту и сада је ту 659,11 тисуќа корисника. Код пословних корисника 5Г биљежи раст броја корисника 125,07 посто у посљедњем кварталу 2023. године и сада их је 210,62 тисуќа. Управо ќе 5Г донијети разлике и нове примјене, објашњава за ИЦТбусинесс ТВ Деан Крушиќ, Дирецтор оф ИЦТ Стандард Продуцтс анд солутионс у ХТ-у.
У другом дијелу емисије разговарали смо с Yацине Боухраоуа директором маркетинга за проиозводе у ЕУ у ТЦЛ-у који истиче како јаку пуно времена проводимо пред екраном стога је њихово рјешење “неxт папер“ и то у својој другој иначици одлично како бисмо избјегли шетатан буљења у екран мобитела.
И за крај ту је разговор с Рóбертом Сзабóом, ДИГИТАЛ Поwер солутион дирецтор, Хуаwеи Тецхнологиес Хунгарy & Wестерн Балканс који говори о утјецају телеком и ИТ индустрије на развој Индустрије 4.0, приватних ВПН мрежа које се користе у логистици.

Слики

ИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешењаИЦТбусинесс ТВ: Телеком индустрија клади се на најмодернија рјешења

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.