poster

The Eighties

The Eighties (2016)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 6

Содржина

Еммyјем награѓивани продуценти Том Ханкс и Гарy Гоетзман у сурадњи с ХБО-ом и Еммyјем награѓиваним продуцентом Марком Херзогом доносе нам документарну серију "Осамдесете" која истражује појединце и догаѓаје који су обликовали десетљеќе посебности и крајности. Кориштењем ријетко виѓених архивских снимака и интервјуа с новинарима, повјесничарима, глазбеницима и телевизијским особама као свједоцима повијести, "Осамдесете" ќе сагледати Реаганово доба, АИДС, крај хладног рата, корупцију на Wалл Стреету, технолошки процват, ширење телевизије и развој глазбене сцене.
Славни цитат Цхарлеса Дицкенса о Француској револуцији, "Била су то најбоља времена, била су то најгора времена", лако би се могао примијенити и на осамдесете. Свијет је суспрезао дах док се хладни рат измеѓу двију нуклеарних суперсила примицао готово чудесном и мирном завршетку. Но свијет је открио и тајанствени вирус за који није било лијека и који је изазвао пандемију. Брокери с Wалл Стреета постали су нове роцк звијезде кад је тржиште вриједносних папира након слабог пословања у 70-има добило снажан замах у 80-има. Но, господарски процват довео је до материјалне неумјерености и корупције, због чега су неки осамдесете гледали као ново позлаќено доба. Роѓено је особно рачунало и започела је технолошка револуција. Свијет глазбе открио је хип-хоп, МТВ, Принцеа и У2, али изгубио је Јохна Леннона. Серије "Хилл Стреет Блуес", "Ст. Елсеwхере" и "Кафиќ Уздравље" унијеле су нову софистицираност у телевизијско приповиједање, али сви су се и даље питали: "Тко је пуцао у Ј. Р.-а?" Тијеком десетљеќа Роналд Реаган оставио је свој траг као мало која јавна особа. Уживао је у дотад невиѓеној популарности и успјеху на изборима, али издржао је и скандал у Бијелој куќи који умало да није минирао његов предсједнички мандат.

Слики

The EightiesThe EightiesThe EightiesThe Eighties

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Civilizations (2018)

    image
    Nine-part series telling the story of art from the dawn of human history to the present day, for the first time on a global scale. It is now nearly half a century...
  • Савремено тумачење српске историје

    image
    Емисија прати развој Срба кроз векове, и како су живели, какви су им били обичаји...
  • Древни суперструктури (2020)

    image
    Ова револуционарна серија користи јединствен приступ у удубљивању у инжењерске мистерије иза најпознатијих древних граѓевина на свету, посматрајуц́и их из...
  • Тарих

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.