poster

Велики свјетионици Ирске: Свијетла будуќност

Great Lighthouses of Ireland (2018)

Режисер: Frank Delaney

Оценка на корисникот: 6.5/10
(2 гласови)

сезона: 1

епизода: 4 - A Bright Future

Содржина

Бивши свјетионичар Рицхард Форан враќа се на свјетионик Скеллигс, на којем је радио посљедњи пут прије аутоматизације. За ирске свјетионике радио је укупно 52 године. Аутоматизација је уистину обиљежила крај ере свјетионичара - њихов рад више није био потребан, а стољетна традиција је прекинута. Но аутоматизација није значила потпуни крај свјетионика. Посјеќујемо сједиште твртке Ирски свјетионици у Дун Лаогхаиреу, одакле се управља пружањем помоќи свим бродовима који плове уз ирску обалу. Многи повијесни ирски свјетионици данас су популарне туристичке атракције, премда и даље служе сврси за коју су изграѓени. Свјетионик Хоок у грофовији Wеxфорд привлачи 250.000 посјетитеља на годину, који могу одсјести у свјетионицима Фанад Хеад и Галлеy Хеад, који и даље раде. Твртка Ирски свјетионици од свог оснутка предњачи модерном технологијом - од усавршавања сустава освјетљења до софистицираних супербова које поморцима шаљу информације. Ирски свјетионици имају и свој брод, Грануаиле, чија је улога да обавља послове одржавања у најопаснијим морским предјелима.

Слики

Велики свјетионици ИрскеВелики свјетионици ИрскеВелики свјетионици ИрскеВелики свјетионици ИрскеВелики свјетионици ИрскеВелики свјетионици ИрскеВелики свјетионици ИрскеВелики свјетионици ИрскеВелики свјетионици ИрскеВелики свјетионици ИрскеВелики свјетионици ИрскеВелики свјетионици ИрскеВелики свјетионици ИрскеВелики свјетионици Ирске

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.