poster

На Пиренејима с Мицхаелом Портиллом: Потрага за идентитетом

The Pyrenees with Michael Portillo (2022)

Патување, Документарец | Обединетото Кралство
Режисер: Dave Minchin

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 6.6/10

сезона: 1

епизода: 1 - A Quest of Identity

Содржина

На првој етапи пиренејске пустоловине Мицхаел Портилло истражује шпањолску регију Баскију, подручје које се морало борити за очување независности и јединствене културе, а интегралан је дио Мицхаелова наслијеѓа. Његов отац, Шпањолац, и мајка, Шкоткиња, упознали су се захваљујуќи заједничкој посвеќености спашавању баскијске дјеце, избјеглица који су доспјели у Британију након бомбардирања Гуернице тијеком граѓанског рата у Шпањолској. Пјешачеќи кроз Баскију, Мицхаел посјеќује Беñата и Иñакија Албердија, чија се обитељ бави израдом макила, традицијских баскијских штапова за ходање, од 1948. Мицхаелу дарују макилу израѓену по мјери, као симбол поштовања баскијског народа и израз жеље да му путовање буде угодно. Мицхаел пут наставља према граници с Француском. Ондје сусреќе Сантиага Елизагоиена, умировљеног баскијског кријумчара који је тешке послијератне године преживио захваљујуќи незаконитом трговању измеѓу Шпањолске и Француске. Сантиаго показује како су се Баски користили својим познавањем планине да би прикрили трагове. Мицхаел и Сантиаго затим обједују испред бившег уреда граничне полиције. Мицхаел наставља пут до баскијског села Зубиете, гдје се састаје с Георгином Хоwард, британском списатељицом која је захваљујуќи усвајању баскијског језика, еускаре, примљена у заједницу познату по затворености. Мицхаел се послије састаје с баскијским млинаром који ужива у самотничком животу. Затим одлази у прелијепу долину Базтан, гдје сусреќе студентицу која је прихватила митска вјеровања подручја на којем живи. Мицхаел се напосљетку успиње на Алто де Белате, опируќи се леденом вјетру. Пјешачи дијелом ходочасничке руте према Сантиагу де Цомпостели, коју је прешао прије 20 година, у доба кад је пропитивао властити идентитет.

Улоги
Сцеарист: ,
Продуцент: Charles Bunce, Ilana Mann
времетраење: 45 мин

Слики

На Пиренејима с Мицхаелом ПортилломНа Пиренејима с Мицхаелом ПортилломНа Пиренејима с Мицхаелом ПортилломНа Пиренејима с Мицхаелом ПортилломНа Пиренејима с Мицхаелом ПортилломНа Пиренејима с Мицхаелом ПортилломНа Пиренејима с Мицхаелом ПортилломНа Пиренејима с Мицхаелом ПортилломНа Пиренејима с Мицхаелом ПортилломНа Пиренејима с Мицхаелом ПортилломНа Пиренејима с Мицхаелом ПортилломНа Пиренејима с Мицхаелом Портиллом

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.