poster

Dobra žena: Fleas

The Good Wife (2010)

Драма | САД
Режисер: Rosemary Rodriguez

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 16 - Fleas

Содржина

У драмској серији "Добра жена" глумица Јулианна Маргулиес, добитница награда Еммy и Голден Глобе, тумачи улогу супруге и мајке која, након што јој супруг заврши у затвору због случаја политичке корупције и сексуалног скандала, храбро преузима бригу о обитељи. Не обазируќи се на јавно понижење и издају супруга Петера, Алициа Флоррицк враќа се својој одвјетничкој каријери. Као млаѓа партнерица у престижној одвјетничкој твртки у Цхицагу, Алициа се придружује свом дугогодишњем пријатељу и колеги с правног факултета Wиллу Гарднеру. Као партнер у твртки, Wилл са занимањем прати како ќе се Алициа снаќи на послу након тринаестогодишњег избивања из суднице. Алициа је захвална што јој је тврткина најбоља парничарка Диане Лоцкхарт понудила менторство, али ускоро открива да понуда има посебне увјете и схваќа да ќе до успјеха морати доќи самостално. Меѓу младим двадесетогодишњим новацима, Алицијин главни конкурент у борби за мјесто пуноправног партнера у твртки је Царy, дипломац с Харварда. Царy је на први поглед љубазан, али се под сваку цијену настоји домоќи слободног партнерског положаја умјесто Алиције. Среќом, Алициа савезницу налази у Калинди, тврткиној непоколебљивој истражитељици. Свакодневно јачајуќи своје самопоуздање, Алициа се развија у снажну жену с каријером која жели пружити стабилан дом својој дјеци, четрнаестогодишњем Зацху и тринаестогодишњој Граце. Након много година Алициа за собом оставља улогу "добре жене" и преузима судбину у властите руке.

НАГРАДЕ
За 2011. годину серија "Добра жена" освојила је три номинације за Златни глобус и двије за Сцреен Ацторс Гуилд Аwард.

За Златни глобус номинирана је у категорији најбоље ТВ серије, Јулианна Маргулиес за најбољу глумицу у ТВ драми, а Цхрис Нотх за најбољу споредну мушку улогу у ТВ серији или филму.

За струковну награду САГ номинирана је глумачка екипа у категорији драмске серије и Јулианна Маргулиес за најбољу женску улогу у драмској серији.
2010. године Јулианна Маргулиес освојила је Златни глобус за најбољу женску улогу, а Арцхие Пуњаби Еммy за споредну женску улогу.

Серија је номинирана за Еммy у још осам категорија, као и за Сателлите Аwард у пет категорија. САГ Аwард освојила је Јулианна Маргулиес, а за ту је награду номиниран и глумачки ансамбл.
2009. године - двије номинације за Сателлите Аwард: у категорији најбоље ТВ серије и Јулианна Маргулиес за најбољу женску улогу; номинације за награду америчких ТВ критичара и награду америчке удруге писаца.

ЛИКОВИ
АЛИЦИА ФЛОРРИЦК (Јулианна Маргулиес) увијек је била добра дјевојка - добра дјевојка која је постала добра супруга, а затим и добра мајка, одана и пожртвовна. Трудила се остати у сјени свога мужа. Након што јој муж заврши у затвору, Алициа се послије тринаест година враќа каријери почињуќи из почетка као млаѓа партнерица у одвјетничкој твртки. Године живота у мужевој сјени научиле су је да је каткад информације боље потражити код тајнице него код директора. Свјесна да јој је муж годинама лагао, Алициа је врло опрезна, али схваќа да ипак добро зна препознати лаж. Ипак Алициа је још далеко од одличне одвјетнице. Губи случајеве и гријеши, али њезина је врлина приврженост клијентима. Она зна како је то када те погрешно процијене.
WИЛЛ ГАРДНЕР (Јосх Цхарлес) Као прави мушкарац, Wилл је Алицијин заштитник на послу. Запослио ју је када нитко други није хтио. Често се с Диане препире због Алиције и њезиних способности, дијелом из особних, а дијелом из професионалних разлога. Wилл сматра Алицију Ахиловом петом државног одвјетништва (државни одвјетник Глен Цхилдс страхује да Алициа добива повјерљиве информације од Петера, иако то није случај). Изабран меѓу топ 50 нежења у Цхицагу, Wилл одаје дојам да у животу све долази као од шале - живот, секс, право...
ДИАНЕ ЛОЦКХАРТ (Цхристине Барански) Снажна и паметна феминистица. Увијек беспријекорно одјевена, Диане је најбоља парничарка у граду. Дубоко вјерује у снагу жена на пословном плану. Жртвовала је много у свом животу како би успјела у послу и утрла пут многим другим женама. У њезиним очима Алициа је одбацила каријеру како би постала мајка и куќаница.

ЦАРY АГОС (Матт Цзуцхрy) Бистар и паметан дипломац с Харварда, Царy је Алицијин главни супарник. За разлику од ње, Царyју је у животу посао једина брига док Алициа балансира измеѓу дјеце, посла, мужа, родитеља, школе, домаќе задаќе. Царy је макијавелистички супарник који добро зна како добити оно што жели и којега је каткад добро имати на својој страни.

КАЛИНДА СХАРМА (Арцхие Бањаби) Индијска љепотица, боливудска Ерин Броцковицх. Самостална и темпераментна бисексуалка Калинда истражује за све одвјетнике, али најбоље сураѓује управо с Алицијом, узимајуќи је под своју заштиту. Иако посве различите, оне постају добре пријатељице, што је за Калинду врло необично јер она ријетко склапа пријатељства.

ЕЛИ ГОЛД (Алан Цумминг) Политички савјетник Петера Флоррицка с репутацијом политичког ратника. Са стилом уличног борца, Ели је у свом елементу кад борба постане прљава. Увијек говори оно што мисли, понекад и псовкама. Школовани је пијанист.

ГРАЦЕ ФЛОРРИЦК (Макензие Вега) Много теже од Зацха подноси посљедице очева скандала, дијелом зато што нападе у школи схваќа много озбиљније, а дјелом и зато што је оца бескрајно обожавала. Поставиш ли некога високо на пиједестал, то ќе разочарење бити веќе.

ЗАЦХ ФЛОРРИЦК (Грахам Пхиллипс) Срамежљиви компјутераш, настоји изгледати опаснији него што доиста јест. Користи Петера како би склапао пријатељства у школи.

ЈАЦКИЕ ФЛОРРИЦК (Марy Бетх Пеил) Алицијина свекрва, непоколебљива припадница високог друштва, старомодна удовица. Увијек елегантна и доминантна. Непрестано се сукобљава с Алицијом кад је ријеч о одгоју дјеце. Иако се константно препиру, Алициа зна до које границе може иќи јер јој је потребна свекрвина помоќ.

ПЕТЕР ФЛОРРИЦК (Цхрис Нотх) Шармантни политичар, паметан, духовит, прорачунато заводљив. Чак и у затвору изгледа привлачно и дојмљиво. Попут веќине амбициозних мушкараца, скандал сматра само запреком на путу до успјеха. Иако је симпатичан, с њим ваља бити на опрезу - сви се питамо зашто се Алициа не растане од њега. Петерови мотиви често нису јасни, али његова је љубав према дјеци неупитна.

Слики

Dobra ženaDobra ženaDobra ženaDobra ženaDobra ženaDobra ženaDobra ženaDobra ženaDobra ženaDobra ženaDobra ženaDobra ženaDobra ženaDobra ženaDobra žena

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Госпоѓица Марпле (2004)

    image
    Прослављена глумица Гералдине МцЕwан (Тхе Магдалене Систерс: Орангес Аре Нот тхе Онлy Фруит) тумачи лик проницљиве и знатижељне гѓице Јане Марпле коју је створила...
  • Врвна полицајка (2005)

    image
    Кyра Седгwицк савршено се сналази у улози Бренде Леигх Јохнсон, чврсте нове шефице елитног одјела лосанѓелеске полиције. Бивша агентица ЦИА-е успијева ријешити...
  • Мистериите на д-р Блејк (2013)

    image
    Др Лушијен Блејк напустио је Баларат као младиќ. Сада се вратио да преузме медицинску праксу свог оца и улогу градског полицијског хирурга.
  • Тихи сведок (1996)

    image
    Форензички патолози проф. Лео Далтон, др. Харрy Цуннингхам и др. Никки Алеxандер поновно су на нашим малим екранима у једној од ББЦ-јевих најуспјешнијих и...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.