сезона: 1

епизода: 1 - Планине

Содржина

Дивљи коњи утјеловљење су духа слободе који је сваком Аустралцу у крви. Подријетло им је фасцинантно. Има их готово милијун, а потјечу од коња које су довели први еуропски досељеници за вријеме златне грознице. Унаточ њиховој племенитој љепоти и наслијеѓу, службено их сматрају штетницима. Замјерају им што шире коров, штетно дјелују на изворе воде и пријете опстанку мањих, угрожених аутохтоних животиња. Повремени позиви на њихово убијање увијек подижу буру у јавности. У овој серији упознат ќемо их изблиза. Свједочит ќемо њиховој окретности и снази, односима унутар крда и великим изазовима с којима се суочавају у негостољубивим планинама и сушној унутрашњости земље.
Истражујемо повијест дивљих коња и важну улогу коју су имали у обликовању аустралске културе, друштва и околиша. Путујемо у Аустралске Алпе, гдје слободно лутају на висинама. Љети се суочавају с пожарима, зими са сњежним меќавама. Пратимо људе који желе уклонити дивље коње с најквалитетнијих пашњака и дознајемо за приједлог власти да им се број ограничи одстрелом, хватањем у замке и стерилизацијом, умјесто пресељењем. На крају ќемо видјети дирљиву причу о сиромашној дјеци која добивају прилику укротити властитог дивљег коња.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Трговци аутомобилима (2003)

    image
    Придружите се искусном трговцу аутомобилима Микеу Бреwеру и врхунском механичару Едду Цхини док пролазе кроз аутомобилске авантуре. Главни задатак серије Трговци...
  • Тајне нацистичке базе (2019)

    image
    Пад Треќег Реицха оставио је за собом пуно тајни и трагова, скривених у граѓевинама диљем свијета. Откривамо чињенице о њима те размишљамо је ли Други свјетски...
  • Polizei im Einsatz (2021)

    image
  • Fashion Destination

    image
    Путовање на одреѓене дестинације уз додатак моде данас је утренду. Фасхион Дестинатионс ќе вас одвести у најмодерније хотеле и одморишта на свијету.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.