Содржина:

Након проглашења републике у Француској, и народ у Аустрији све гласније захтијева демокрацију. Због напете политичке ситуације Фрањо Јосип осјеќа се примораним да пријестолонасљедника Рудолфа пошаље на војну обуку прије него што се о томе договорио са Сиси. Она је запрепаштена и увјерена да ќе грубе методе војарне сломити њезина осјетљивог сина. У очају не налази другу могуќност доли ослободити сина и напустити Беч. Фрањи оставља ултиматум: "Вратит ќу се само ако одгој нашег сина препустиш мени." Након пада француског двора, млада собарица Wалли враќа се у Беч и упознаје спретног џепара Густава. Заједнички планирају пљачку Хофбурга. Уз помоќ фотографкиње Алме Сиси и Рудолф бјеже на оток у јужној Француској на којем су се мајка и син препородили. Но царица узалуд чека вијести с двора. Фрањо Јосип одбија попустити жениним захтјевима, а за то вријеме мора се носити и с унутарњополитичким и вањскополитичким изазовима. Како би ушао у траг побуњеним радницима на градилишту Свјетске изложбе, шаље меѓу њих грофа Грüннеа као шпијуна, не слутеќи како ќе та нова перспектива промијенити његова оданог пријатеља. Фрањо Јосип свакако жели спријечити промјену равнотеже снага у Еуропи па с том намјером мора поновно успоставити контакт с мајком, надвојвоткињом Софијом, јер она одржава важне односе с Русијом.

Препораки
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Истраге ваздухопловних несреќа (2003)

    image
    Авионске несреќе приказује ову и друге приче о невероватним опстанцима и срцепарајуќим катастрофама неких од најтрагичнијих инцидената у историји авијације.
  • Насљедници (2014)

    image
    Данска телевизијска драма "Насљедници" (Арвингерне), ауторице Маyе Илсøе и редатељице Пернилле Аугуст, портрет је модерне обитељи, а доноси нам причу о четверо...
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.