poster

Очување врхунске пасмине коња

Clydesdale: Saving the Greatest Horse (2020)

Документарец | Обединетото Кралство
Режисер: Ian Lilley

Содржина

Пасмини цлyдесдале, познатој по бијелој длаци око копита и по томе што вуче пиво Будwеисер, пријети изумирање.
Ови култни крупни коњи на прагу су онога што многи називају "вртлогом изумирања" управо ондје гдје су настали - у Шкотској.
Некоќ се у славној долини Цлyде код Гласгоwа могло видјети на тисуќе цлyдесдалеа. Сада су посве нестали. Тај коњ некоќ био је толико вриједан да су га Шкоти продавали цијеломе свијету. Најтраженији су били чисти вранци.
Једна жена сад настоји спасити шкотског цлyдесдалеа. Јанице Киркпатрицк награѓена је гласгоwска дизајнерица и обожаватељица те пасмине. Има једноставан план: пронаќи изгубљене вранце и вратити их куќи. На изванредном путовању на које креќе из долине Цлyде Јанице усред канадске прерије открива истиниту причу о пасмини цлyдесдале и проналази канадску обитељ која кроз пет нараштаја чува древну крвну лозу пасмине цлyдесдале. Тој откриќе служи јој као кључ к удисању живота у шкотско крдо.
Придружите се Јанице Киркпатрицк док креќе у још невиѓену и емоцијама набијену двогодишњу потрагу. Не само што ќе се наќи на кушњама о каквима не може ни сањати, него ќе јој живот заувијек бити промијењен... као и судбина цијеле једне пасмине.

Продуцент: Dugald Maudsley

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.