Vlerësimi i përdoruesit: 10/10

PëRMBLEDHJE

Počinjemo s emitiranjem 10 švedskih ekoloških filmova o odgovornom investiranju prilikom kojeg se kontroliraju socijalni i ekološki učinci investiranih projekata. Filmove je HTV-u poklonio bivši novinar i današnji bankar jedne švedske banke Saša Bešlić. Prvi švedski film govori o problemu zagađenja okoliša i života pored crpilišta plina iz pješčenjaka u Teksasu metodom hidrauličkog frakturiranja te zagađenje zraka iz zeničke željezare čiji su vlasnici u Rumunjskoj smanjili zagađenje.
Usto u Eko zoni: život u naseljima oko Marišćine, iznad Rijeke, već je godinama jako težak, uzrok smrada - sumporovodik - stalno prelazi uredbama i zakonima dopuštene granice; stranka Zelena lista pozvala je građane da racionalno, prema unaprijed pripremljenim popisima, kupuju hranu i pripremaju obroke u adekvatnim količinama; kako odvajati otpad, najlakše se uči od malih nogu, a to znaju dobro i u vrtiću Bambi u Vrbovskom. Mještani Vrbovskog boje se novog poskupljenja, jer već su im zbog odvoza u županijski centar Marišćina komunalije poskupjele.

Fotot

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Rishikime


Ska rishikime
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.