Adventure in Science

Sur les routes de la science


Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

Francuskinja Emilie Martin i Kanađanka Marie-Pier Elie dvije su mlade znanstvene novinarke. Za njih znanost nije samo zanimanje - to je njihova strast. Zajedno putuju svijetom i razgovaraju s nekima od najuglednijih znanstvenika: astronomima, vulkanolozima, arheolozima. Zanimaju ih važna pitanja s kojima se suočava suvremena znanost, kao i izazovi svijeta budućnosti: život na Marsu, besmrtnost, globalno zagrijavanje. Sa sugovornicima se neće sastajati u laboratorijima ili na sveučilištima, nego na terenu - i to u nekima od najljepših mjesta na svijetu (Havaji, Kanada, Čile, Polinezija, Južnoafrička Republika...) Pokazat će nam najveći teleskop na svijetu i srce najvećeg stroja koji je čovjek ikad izgradio kako bi tragao za nevidljivim. Čini li vam se katkad da je znanost previše komplicirana? Ova će vam serija pomoći da uhvatite korak. Svaka je epizoda nova znanstvena pustolovina!

REKOMANDIMET
  • Le point (1980)

    image
    "Le Point" was a Quebecer television program broadcast on Radio-Canada from 1981 to 2006. It offered reports or interviews on current events.
  • Kulturna baština Srbije

    image
    Koliko različitosti na ovoj našoj maloj planeti. Kad poredimo nacije i države, najčešće govorimo o ekonomskom bogatstvu, veličini teritorije, broju stanovnika....
  • Makineritë Kolosale (2021)

    image
    We take a fascinating journey into the inner workings of the world's most mammoth machines to explore the state-of-the-art technology and engineering extremes...
  • Regioskop

    image
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.