poster

Цоолтурист

CoolTurist (2018)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 11

Содржина

Кад је у питању умјетност, туристи у Имотској крајини доиста имају што за видјети. Манифестације Имотска сила и Глумци у Загвозду на ово подручје привлаче бројне посјетитеље, а уживајуќи у разним програмима, љубитељи етно глазбе могу послушати праву, изворну гангу!
Тај посебни глазбени правац настао је почетком 20. стољеќа, а данас се изводи као баштињено глазбено благо у фолклорним друштвима. ДЈ-еви је користе у ремиксевима, а препознатљива је и блиска многима баш зато што долази из народа!
Овакав се понос властитом културном баштином и не среќе баш често. Свјесни својих квалитета и посебности, у све културне пројекте уносе страст која је једноставно заразна.
У богатој гастрономској понуди Имотске крајине није нам било нимало лако одабрати нашу данашњу звијезду, али смо се на крају одлучили за - имотску торту! Приправљена од састојака карактеристичних за ово поднебље, прави је ужитак и - слатка бомба.
Све тајне ове невјеројатне сластице екипа Цоолтуриста дознала је од Маје Николиќ, праве чуварице имотских традиција и обичаја. Заједно с кќери Габy потписује књигу „Имотски на пјату, за коју обје кажу да је заправо љубавна, јер управо љубав извире из сваке странице. Добар дио књиге заузима и славна имотска торта, уз госпоѓу Мају, друга звијезда ове приче за коју је наша гошќа и родбински везана.
Славни Тин Ујевиќ некад давно описао је у својој пјесми љепоту језера Имотске крајине. Црвено и Модро језеро понос су овога краја и несумњиво једна од главних туристичких атракција. Док Модро језеро љети постаје купалиште, Црвеном због престрмих литица није могуќе приступити, али фотографија на овој локацији и више је него довољна.
Цоолтурист своје гледатеље води у прошлост, точније у 12. стољеќе кад је настала наша туристичка атракција. Ријеч је о каменим споменицима који су прије неколико година уписани на УНЕСЦО-ов Попис свјетске баштине. Увјети за туристички успјех су створени, па ќе ова локација, кажу у Имотском, захваљујуќи повијесном значају, бројним сретним околностима и новим идејама овоме мјесту ускоро постати - заштитни знак!

Сцеарист: ,

Слики

ЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтурист

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Метео

    image
    Временска прогноза во Македонија и Балканот.
  • Prominent! (2006)

    image
    Nina Bott, Amiaz Habtu und Nova Meierhenrich moderieren im Wechsel das Promi-Magazin auf Vox, präsentieren Neuigkeiten und Gerüchte aus dem Showbusiness und...
  • 21 Live News

    image
  • РТЛ Данас (2010)

    image
    Средишња информативна емисија РТЛ Данас сваког дана у 18:30 доноси само актуалне, истините и објективне информације. Уз етаблиране уреднице и водитељице Мирјану...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.